Zomer sfeer  rallycross Arendonk

Net zoals tijdens de grote Openingswedstrijd, die onlangs verreden werd, zat ook de sfeer er flink in. De weergoden toverden de paddock op het Glosso circuit om tot een gezellige drukte. En sfeer en gezelligheid mocht  absoluut niet ontbreken. Ondanks dat enkele toppers die in de eerste wedstrijd hoge toppen scoorden nu de keerzijde van de medaille te zien kregen. Ook was er een minuut van ingetogenheid. Steven Ubben won tijdens de vorige wedstrijd met veel schroom maar kwam helaas te overlijden waardoor er een minuut van herdenking werd aangebracht. Maar de draad werd opgenomen door zijn aanwezigheid in gedachten te houden. Vooral in de klasse A waar Ubben onlangs nog het podium mocht beklimmen.

Wijnants zet scheve schaats recht met goud

Davy Wijnants, in de vorige wedstrijd nog slachtoffer van een aanrijding, wilde zonder meer zijn nul resultaat bevestigen met een zege. De boomlange Seat piloot moest nogthans in de eerste reeks Danny Kunnen in de Toyota Corolla laten voorgaan. Kunnen was een volle seconde sneller over de Arendonkse gravel gereden. Mitch Buekenhout in de Citroen Saxo zat in dezelfde eerste reeks Kunnen en Wijnats flink op de hielen. Doch wilde Wijnants bevestigen door in de tweede reeks de snelste tijd te laten waarnemen. Danny Kunnen zette een twee chrono neer voor Ben Desender in de Honda Civic. Buekenhout nam de derde reeks voor zijn rekening. Doch mocht Davy Wijnants de Seat na drie reeksen op de pole plaatsen in de A finale. Totaal onverwacht was daar plots Jacky Simons die in zijn Toyota Corolla GT het snelste weg was  voor Wijnants en Kunnen. Maar de druk werd groot en Wijnants nam al snel de leiding uit de handen van Jacky Simons. En Simons voelde ook de hete adem van  Ben Desender die even naar plaats twee was komen afzakken. Oude rot Simons ging vol op het gas en nam even later de tweede plaats terug over. Maar daar was plots Danny Kunnen en die ging zwaar in de aanval om vervolgens de tweede plaats veilig te stellen na een kleine stuurfout van Simons. Vooraan was de voorsprong van Wijnants dermate groot geworden om als sneslte over de meet te gaan. Danny Kunnen werd mooi tweede voor Jacky Simons. “ Ik dank deze wedstrijd vooral aan mijn vader”, kwam Davy Wijnats achteraf vertellen. “ In de vorige wedstrijd had de wagen toch veel schade opgelopen waardoor er werk aan de winkel was. De carrosserie was aan de voorzijde zwaar beschadigd en even dacht dat het seizoen vroegtijdig voorbij zou zijn. Er zat zelfs een steen tussen de distriebutieriem en die hebben we dan maar uit voorzorg vervangen. De tijden zaten vandaag heel kort bij elkaar en de druk was enorm hoog vandaar dat ik in de derde reeks een kleine fout had gemaakt. Maar de pech uit de vorige wedstrijd ben ik inmiddels al vergeten”, aldus een gelukkige Wijnats.

De Backer het snelst in klasse B  

In de klasse B was het uitkijken of dat Ronny Maes zijn zege uit de eerste wedstrijd kon herhalen. Helaas zat de pechduivel Maes op de schouders en was het Bob Wilms in de Opel Corsa die het laken in de eerste reeks naar zich toe trok voor Andy Van Dooren en Tim Faes. Kristof De Backer in een Opel Astra liet in de tweede reeks de snelste tijd voor hem noteren. Ronny Maes was plots in zijn Volkswagen Golf de man die druk kwam zetten. Stef Engelen, in een Volkswagen Golf, haalde in de eerste reeks het einde niet maar liet nu wel een tweede chrono waarnemen. Maar de snelheid zat er bij de De Backer goed in en de Opel rijder reed in de derde reeks opnieuw naar de snelste tijd.  De A finale was een feit voor de Backer die eerst een valse start liet noteren maar vervolgens in de herneming er als een haas van door ging. Doch nam half weg Bob Wilms even de leiding over. Achter hem had Kristof De Backer de handen vol aan een erg snelle Andy Van Dooren in de Opel Kadett. Maar de Backer ging vol op het gas en wilde zonder meer deze wedstrijd naar zich toe trekken. Na het nemen van de joker ronde zat De Backer al op rozen maar de strijd voor het zilver en brons was nog niet volbracht. Van Dooren dacht dat de buit binnen was en ging zonder weten al vroegtijdig aan het vieren. Helaas was Van Dooren vergeten om de verplichte joker doortocht te nemen waardoor hij werd terug verwezen naar een zesde plaats. Tim Faes in de Renault Clio mocht hier door als derde op het eind podium stappen. “ Alles zat de hele dag goed” , vertelde Kristof De Backer na zij overwinning. “ In de eerste reeks was ik in de fout gegaan waardoor ik alles terug moest rechtzetten. We hadden zelfs een nieuwe achteras moeten monteren. De snelheid begon er elke reeks beter in te zitten en ondanks de valse start in de finale waardoor ik tweemaal langsheen de joker ronde moest gaan kon ik toch nog winnen. Ik heb veel aan mij team te danken want zonder hun was het anders niet gelukt” !  

Maeyninckx aan het feest in zware klasse    

Bij de zware jongens in de klasse C ging Andy Leysen in de vorige wedstrijd als overwinnaar naar huis. Het was dus uitkijken of dat de Arendonkenaar opnieuw in de prijzen zou vallen. Plots was daar  de snelle Yorick Maeyninckx in de BMW E36 die in de vorige wedsrijd onderweg was met een gebroken vinger. Maeyninckx was in een ver verleden nog triomfater in de Promo klasse en maakte nu de overstap naar het zwaardere werk. Hij liet in de eerste reeks de selte tijd waarnemen voor oude rot Jan Driesen en Andy Leysen beiden onderweg in een BMW. Jonas Kemps die in het  verleden voor het vuurwerk zorgde kwam opnieuw niet in het stuk voor. Kemps zou uiteindelijk het toneel in de finale verlaten met een lekke band. De tweede reeks was opnieuw voor Maeyninckx weggelegd. De BMW rijder trapte nog maar eens als snelste over het Glosso circuit. Leysen had veel werk om de tijd van Maeyninckx te verbeteren en drukte pas als tweede af voor Maarten Verstraeten. In de derde reeks bleef Maeynickx aan de kant daar hij al zeker was van de pole in de A finale. Een open kans dus voor Andy Leysen die nu als snelst onderweg was geweest. Maarten Verstraeten liet opieuw en derde chrono afdrukken. In de A finale was Andy Leysen het snelst uit de startblokken voor Maeyninckx en Driesen. Jan Driesen kwam al snel in ademnood om het tweetal voor hem alsnog bij te benen. Vooraan was de druk bij Andy Leysen groot geworden en de rijder uit Arendonk ging plots in de fout waardoor een goed gevolgde Yorick Maeyninckx naar de leiding spurtte. Zelfs Maarten Verstraeten nam even de tweede plaats voor zich. Maar Leysen maakte in de laatste ronde veel goed door de tweede plaats terug over te nemen. Maeyninckx dus aan het feest voor Andy Leysen en Jan Driesen die onderweg  nog beter resulteerde dan Verstraeten . “ We hebben de laatste dagen enorm veel tijd in de wagen gestoken en dit is dus het bekende resultaat. Na de eerste reeks had ik er al een goed vertrouwen in en stelselmatig bouwde ik op naar de finale toe die ik zelfs won met een afgebroken gaspedaal”, aldus een super fiere Maeyninckx.

Winst voor Mitch Moonen in magere Promo D

In de Promo Klasse D trok Mitch Moonen na drie reeksen het laken naar zich toe. De rijder in de Ford Fiesta reed tot drie maal toe de snelste tijd en won ook vrij makkelijk de finale voor Michiel De Proost in de Honda Civic en Anthony Van de Veeken in een Honda CRX. Zjef Everaert was het snelst weg in de finale maar moest al snel toegeven dat Moonen duidelijk beter was dan hem. Ruud Lavrijsen won de vorige wedstrijd maar kampte vroegtijdig met technische problemen. Hij verscheen nog met een andere wagen aan de start maar dat was blijjbaar een foute gok. Winst dus voor Moonen en het zilver en brons waren voor De Proost en Van De Veeken.