Clubrace succes van formaat

Dat rallycross tegenwoordig een grote waardering heeft gekregen binnen de grote groep van autosport hoeft geen verder uitleg te krijgen. Zowel op regionaal als nationaal vlak staan de wedstrijden bol van de aantrekkelijkheid. En dat het vernieuwde Glosso circuit daar zonder meer deel van uitmaakt is intussen wel een feit geworden. Je idool komen aanmoedigen is tegenwoordig maar een druppel op een hete plaat geworden. Plots wil je zelf ook achter het stuur van een race bolide zitten en zelf de sfeer proeven van de adrenaline. Zelf je wagen door de  bocht sleuren en op het einde van de dag eventueel  met champagne je overwinning staan vieren. Tegenwoordig luistert het naar de naam Clubraces. Een initiatief om nieuw talent aan te trekken. En wie weet de nieuwe kampioen te worden. Onlangs werd er op het Glosso circuit in Arendonk zulk een wedstrijd georganiseerd. Opnieuw werd het een voltreffer van formaat. Onder een lode zon met tropische temperaturen verschenen honderdeneen deelnemers aan de start. En dit verdeeld over vier klassen.

De dames waren met hun dertien deelnemers misschien in de minderheid maar het geboden spektakel mocht er zonder meer zijn. Zo stond Celine Vaesen ( BMW E36) er na drie reeksen het beste voor. Ze schreef tot driemaal toe de snelste tijd  achter haar naam en mocht zo in de A – finale vanop de pole van start gaan. Doch was het Caro Schaerlaeken ( Honda CRX) die uiteindelijk met het goud aan de haal ging voor Mirthe Hermans ( Ford Escort) en Marijn Hartog (BMW 328I).

 

In de klasse A tot 2000cc ging het goud naar oud gediende Steven Van Nunspeed (Honda Civic). De Zutendaalnaar was in het verleden al regionaal kampioen en deed zijn wagen uiteindelijk van de hand. Maar de helm bleef niet lang aan de haak hangen. Van Nunspeet schreef zich in voor deze Clubrace en won met grote overtuiging voor Nick Thielemans (Citroen Saxo) en Stephan Willemse (Citroen Saxo). Met zesenveertig deelnemers was deze klasse ruim overbevolkt.  Tino Nijs won in de klasse B + 2000cc in een BMW E36 de wedstrijd voor Jo Weltjens ( Ford Focus ) en Sander Mols (Volvo 244). Bij de compititie wagens was het uitkijken naar de inschrijving van de familie Verkuringen. Vader Johnny wist duidelijk dat hij de mosterd niet voor zichzelf kon houden en verscheen met zijn vier zonen langsheen de inschrijftafel. Doch was het Eric Schaerlaeken ( Honda Civic ) die met het goud aan de haal ging voor Luc Lambrechts en Nick Dierckx beiden onderweg in een Subaru Impreza. De volgende Clubrace  heeft plaats op zestien oktober na de grote finales van het regionaal V.A.S. kampioenschap op het Glosso circuit.