Info circuit

GLOSSO CIRCUIT
Schotelven 143
2370 ARENDONK

 

Technische gegevens:
Lengte: 950 meter
Breedte: 12-15 meter
Asfalt: 60%
Grint: 40%

 

De WILLY SNEYERSBOCHT werd genoemd naar de betreurde, na een slepende ziekte overleden stichter en eerste voorzitter van Glosso Racing Team, die tevens één van de grondleggers van de rallycross in België was.
De HERMAN CAMPERSBOCHT is zo genoemd ter herinnering aan de Glosso-piloot die de eerste titel van ‘Belgisch Kampioen Rallycross’ won, maar helaas door een verkeersongeval veel te vroeg om het leven kwam.

 

Komende van de afslag 25 op de autosnelweg E34 Antwerpen-Eindhoven
links draaien richting Turnhout.Na +/- 1,5 km rechts afslaan richting ARENDONK.
Op deze baan na ongeveer 3 km rechts afslaan naar het GLOSSO-CIRCUIT

Komende van de afslag 26 op de autosnelweg E34 Antwerpen-Eindhoven links draaien richting ARENDONK.
In het centrum aan de kerk van Arendonk links afslaan richting Turnhout.
Op deze baan na ongeveer 4 km links afslaan naar het GLOSSO-CIRCUIT.

 

Racing Team Glosso, de thuishaven voor rallycrossers.

 

In 1970 kregen zes kaderleden van “Confectieateliers Otten nv” tussen pot en pint het idee om een rallyteam op te richten. Met de beginletter van hun familienamen vonden Rik Van Gompel, Staf Lasters, Frans Otten, Willy Sneyers, Staf Sneyers en Justin Van Ostaede een toepasselijke naam voor hun geesteskind; het werd R.T. Glosso.

 

Er werden snelheidsproeven gehouden rond de kerkentoren, op het vliegveld in Weelde tot de nieuwste autosport, het rallycrossen, ook Arendonk bereikte en de club een onderkomen vond op het circuit op het Schotelven..

 

Legendarische duels werden er uitgevochten in de “Willy Sneyersbocht”, de “Herman Campersbocht” en de “Panoramabocht”.

 

In de loop van de voorbije veertig jaren werd door een enthousiaste ploeg medewerkers een pracht van een circuit uit de grond gestampt. Naast het sportieve –de organisatie van Belgische en Europese kampioenschapsproeven – besteedt de club ook veel aandacht aan haar sociale functie: zij stelt haar terreinen ter beschikking aan andere motorgebonden verenigingen, geeft opendeurdagen voor jong talent en werkt met lokale scholen aan de technische opleiding van leerlingen.

 

Onder impuls van voorzitter Staf Meulemans probeert de club sinds enkele jaren om de volledige oppervlakte van het crosscircuit weer beschikbaar te krijgen voor de snelle volvo’s en twee peekaatjes. …. Een werk van lange adem zo blijkt.! Een processie van Echternacht voor crossautos.