Dubbele punten te verdienen op Glosso (Persbericht)

PERSBERICHT Nr. 5/ 2022                                                     20/21 Mei VAS Rallycross

 Na de natte openingswedstrijd van het regionale rallycross kampioenschap werd het uitkijken naar de wedstrijden die zouden worden georganiseerd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard. Door onvoorziene omstandigheden binnen het reglement werden de wedstrijden die normaal zouden plaatsvinden op 16 april en 16juli geannuleerd en verplaatst naar 20 mei en 2 september. Er vallen dus in deze weekends dubbele punten te verdienen. En dat maakt het kampioenschap enkel maar spannender. Geen annulaties dus maar een extra ritje naar de Glosso omloop waar dat nog steeds tot nader bericht alle V.A.S. wedstrijden zullen plaats vinden. Het wordt ook opnieuw uitkijken naar de huidige tenoren die tijdens de openingsrace al met het eremetaal mochten staan pronken.

Danny Kunnen als leider in klasse A

Danny Kunnen (Toyota Corolla) trotseerde in de eerste wedstrijd de barre weersomstandigheden in Arendonk. Het was werkelijk een huzarenstukje om toch maar overeind te blijven op de modderige omloop. Kunnen hield het hoofd koel en reed netjes naar de zege. Maar ook Guy Anthoni (Honda Civic ) vond aardig zijn draai na even afwezig te zijn geweest. De top drie werd  volgemaakt door Jean – Piere Verstraeten (Toyota Corolla). De rijder uit Kinrooi ging heel diep om het snelle duo voor hem bij te benen. Oude rot Jacky Simons ( Toyota Corolla GT) speelde bij momenten voor stoorzender maar ondervond dat er aan Kunnen weinig te tippen was. Het wordt zonder meer terug uitkijken of dat de huidige top in het klassement opnieuw kan bevestigen. Want op een droge Glosso omloop zit de snelheid er absoluut in. Nog steeds rekening houdend met de joker ronde die soms toch het nodige rekenwerk met zich meebrengt.

 

Bob Wilms terug bovenaan in klasse B

Bob Wilms ( Opel Corsa) werd verleden jaar knap kampioen. Al kreeg hij toen in de beginfase van het kampioenschap toch aardig wat tegenstand. De piloot uit Rijkevorsel bleef toch mooi weerstand bieden en werd uiteindelijk kampioen in de klasse B. Wilms wilde zonder meer in het nieuwe seizoen opnieuw gaan scoren en bleef in de eerste wedstrijd netjes overeind in de Arendonkse modder. De volle buit was dus zonder meer voor hem. Wilms mag zeker weer tegenstand gaan verwachten van Kristof De Backer ( Opel Astra). De Backer werd helaas vroegtijdig aan de kant gezet door de wedstrijdleiding maar gaat wellicht zijn scheve schaats rechtzetten.  Ruud Lavrijsen ( Volkswagen Golf) werd verleden jaar kampioen in de Promo reeks en moest dus zoals het reglement het voorziet overstappen naar een andere klasse. Lavrijsen keek in de richting van de klasse B reeks en vond al snel zijn draai tussen de snelle jongens. Maar ook Stef Engelen ( Volkswagen Golf) scoorde meer dan naar behoren in het natte  openingsweekend. Verleden jaar werd de jonge Engelen netjes Limburgs kampioen. De rijder uit Rekem hield de snelle Golf  overeind in de eerste confrontatie en mocht al meteen mee op het podium.

Leysen terug aan het woord bij zware jongens

Het was even geleden dat Andy Leysen ( BMW M5) terug kon bevestigen in de klasse C de reeks met de snelste wagens. Leysen keek verleden jaar een seizoen lang naar de achterbumper van kampioen Yorick Maeyninckx. Maar zoals reeds geweten laat Maeyninckx het rallycross even voor wat het is. Een uitgelezen kans dus voor Glosso kenner Leysen. Hij woont immers op een boogscheut van het circuit. De eerste twintig punten waren voor hem. Maar echt makkelijk ging het niet. Leysen kampte de hele dag met schakelproblemen en reed op de tippen van zijn tenen. Totaal onverwacht stond ook Wim Severeyns ( Opel Manta B) mee op het podium. De rijder uit Retie bleef het gaspedaal aardig naar beneden drukken ondanks zware druk van naaste achtervolger Jonas Kemps (BMW E36). Kemps ondervond in de vorige jaren minder goed zijn weg naar het podium. Wellicht is het nu een uitgelezen kans om terug in het goede ritme te komen en opnieuw te scoren. Al zal hij het dan toch aardig moeilijk gaan krijgen met Leysen die zonder meer terug wil gaan bevestigen in het klassement.

 

Robin De Bolle in onderbezette Promo D   

In de helaas onderbezette klasse D was het Robin De Bolle ( Toyota MR2) die de eerste punten achter zijn naam wist te schrijven.  De Bolle schreef zich verleden jaar op de valreep nog in en greep kampioen Ruud Lavrijsen in de laatste wedstrijd even bij de kraag. Maar het was zoals eerder aangehaald een mager beestje in deze instapklasse. Yoko Goossens ( Volkswagen Golf) bleef overeind in de inmiddels gekende weersomstandigheden en werd knap tweede. Het wordt zonder meer uitkijken naar een nieuwe confrontatie met hopelijk een beetje meer animo in deze reeks. Afspraak dus op 20 en 21 mei voor een weekend met dubbele punten winst op het Glosso circuit in Arendonk !