Clubraces  opnieuw groot succes

Persbericht Clubraces 14/15 oktober

De inmiddels overbekende Clubraces, in een ver verleden de Opendeurdag genaamd, kende opnieuw een mega succes. Tot voor enkele weken werden nog maar net de inschrijvingen op de wereld los gelaten. Enkele uren later werd het maximum van toegelaten deelnemers al een halt toe geroepen. De honderdtwintig toegelaten piloten vonden maar al te graag hun weg naar het Glosso circuit In Arendonk. Verdeeld over vijf verschillende klassen werden er net zoals bij de vorige edities drie reeksen afgewerkt met de nodige spanning en sensatie. En de beste mocht zich weer voor één dag uitroepen tot kampioen. Want de toegelaten deelnemers mochten geen officiele licentie hebben en niet tot een club behoren.

In de klasse A stond Bart Vandooren (Opel Corsa) na drie reeksen bovenaan in zijn reeks. Vandooren reed tot driemaal toe naar de snelste tijd en bleef Stephan Willemse ( Citroen Saxo )netjes voor. Nick Thielemans (Citroen Saxo) sloot na de reeksen de top drie af. In de A – finale gaf Nick Thielemans er een ferme lap op door als snelste over de finish te gaan. Larris Hendrickx ( Opel Corsa) mocht als tweede op het podium stappen voor Stephan Willemse. Marc Buschgens ( Honda Civic ) en Bart Vandooren ( Opel Corsa) vielen net buiten de prijzen.

Jochem Box ( Ford Escort) trok na de verplichte reeksen in de klasse B aan het langste einde. Tot drie maal toe gaf hij te kennen dat er duidelijk rekening met hem moest gehouden worden. Net als bij de vorige Clubraces ging hij mooi en snel over de Glosso omloop. Glen Vervaeren ( Opel Kadett) sloot na de reeksen af op een tweede plaats voor Johnny Alewijnse ( Opel Corsa). Net zoals hij de reeksen domineerden zo gaf hij in de A – finale opnieuw iedereen het nakijken. Op Jochem Box stond geen maat en de Ford rijder mocht met de zege bloemen huiswaarts keren. Glen Vervaeren kreeg het zilver voor Bert Geudens ( Peugeot 206) die als derde op het podium mocht stappen.

Bart Bogaerts (BMW E36) kreeg na de reeksen een plaats in de grote A – finale. Stephanie Vanlingen ( BMW E36), in een ververleden nog actief in het nationale rallycross, vond na enkele jaren van afwezigheid terug haar weg naar het circuit en sloot na drie reeksen netjes de top drie af voor Steven Van Nunspeet (BMW 328). Het was echter Matthy Verkuringen (BMW E36) die de finale zege naar zich toe trok. Verkuringen bleef StephanieVanlingen en Nick Mathijssen (BMW E36) netjes voor tot aan de finish.

Bij de dames reeks ( klasse D) reed Kelly Rooyackers ( Opel Astra) na de verplichte reeksen mooi richting de A – finale. Indy Scharloo ( Ford Fiesta ) was iets minder snel onderweg geweest voor Anja Vanbeers ( Renault Clio ). Doch was het Caro Schaerlaeken ( Honda Civic) die iedereen het nakijken gaf in de A – finale. Schaerlaeken was net iets sneller dan Margot Vranckx (BMW 325) en Anja Vanbeers. Reekswinnaar Kelly Rooyackers strandde net naast het eindpodium.

In de klasse F (Competitie wagens) stond er geen maat op Marc Vandenbergh (Mercedes 190E 16V). Vandenbergh gaf er een ferme lap op en mocht zich netjes plaatsen voor de A – finale. Kevin Anthonis ( Ford Fiesta ) bleef Niels Vandenbergh ( Seat Ibiza)  voor. Ook in de finale gaf Marc Vandenbergh iedereen het nakijken. Jeroen Bielen ( BMW E36) volgde Vandenbergh mooi in het spoor maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats voor Niels Vandenbergh die de top drie afsloot.