B.K. rallycross in Arendonk

 Na de rallycross wedstrijden in het Nederlandse Valkenswaard en Mettet is het de beurt voor het Glosso circuit om de Belgische tenoren te ontvangen. Na de overvloedige regenval in de maand maart was men genoodzaakt om een kleine verschuiving in de kalender te plannen. De paddock van het Glosso circuit liet het immers niet toe om de vele deelnemers een plaats toe te wijzen. De moerassige bodem zou echter teveel schade oplopen en dat wilde ze absoluut vermijden. De hoogste tijd dus om de draad weer te gaan opnemen. De tweede wedstrijd van het seizoen ging dus richting Valkenswaard en dan weet je maar al te goed dat het daar een snelle bedoeling ging worden. De wedstrijden werden netjes verdeeld over twee wedstrijd dagen. Extra voorzichtigheid voor het soms wel broze materiaal was dus zeker aan de orde.

Bij de XC – Junior was het opnieuw uitkijken naar een confrontatie tussen Lucas Cartelle en Jordan Genten. Genten was dit maal een klasse te sterk. In de vier heats scoorde Genten telkens de beste tijd. In de finale reeks was hij zonder meer een klasse te sterk voor de rest van het deelnemersveld. Lucas Cartelle mocht daar als tweede een plaats nemen op het podium terwijl Marius Debuisson het brons kreeg toegezonden. Bij de X – Cup ging de zege naar Germain Dewez voor Jean De Greef. Steven Nauwelaers vervolledigde het erepodium. Eric Borguet was dan weer de snelste bij de Senior Cross Car. Hij won heel knap de race voor Romuald Demelenne. Demelenne startte vanop de derde rij maar vocht zich een aardige weg richting het podium. Eric Borguet was een week voor de Nederlandse confrontatie zijn gloednieuwe Cross car van Kamikaze aan de tand komen voelen. Het nodige afstelwerk had duidelijk de goede vruchten afgeworpen. Voor Romuald Demelenne verging het in de reeksen helaas minder goed. Na een diskwalificatie, omdat hij aan de basis van een chrash lag, ging het plots vlot in de finale en dat leverde hem alsnog een podiumplaats op.

Mark Van Eycken zette het hele weekend naar zijn hand. De wedstrijd in Mettet was ook al een gouden zaak voor hem. In zijn Spies buggy deed hij opnieuw een goede zaak in het kampioenschap. Hij won opnieuw voor Johan Versluys en Sjakko De Visser.

Davy Van Den Branden (Citroen DS3) won in Mettet de race nadat concurrent Yves Teelen ( Peugeot 208 ) een verkeerde bandenkeuze had gemaakt. De piloot uit Lanklaar deed voor de tweede wedstrijd van seizoen duidelijk veel goed. Al was het geen makkelijke opdracht daar Van Den Branden bleef strijden tot aan de meet. Goud dus voor Teelen. Van Den Branden stond één trapje lager op het podium voor de Nederlander Marcel Snoeijers ( Renault Mégane).

Bij de Supernationals min 2000cc stond er geen maat op Martijn Vanhove ( BMW M1). De rijder uit Kinrooi reed vanop de pole knap naar de zege. Steve Volders ( Volvo C30) ondernam verwoede pogingen om alsnog aan Vanhove te passeren maar moest zich gelukkig prijzen met een tweede podium plaats. Joel Strackx ( Honda Civic) eindigde op een derde plaats.

Kristof Bex ( Volvo S40) was bij de SuperN   ationals plus 2000cc de hele dag in goede doen. Maar rijder uit Heusden Zolder moest helaas vroegtijdig de handdoek werpen met een lekke band. Glenn Cools ( Volvo 242) zorgde voor een extra dossis spanning door vroegtijdig te worden uitgesloten na een contact met Roel Verhoeven. Ook Roland Myny ( Volvo S40) ging in de fout. Een open kans dus voor een goed gevolgde Ludo Hermans ( Volvo S40) om als snelst over de meet te gaan. De Nederlander Bart Bell ( BMW M3) werd derde voor onze landgenoot Johnny Verkuringen (BMW M3).

 

Afspraak voor de derde wedstrijd van het seizoen op 3 en 4 juni op het Glosso circuit in Arendonk.