43e Herdenkingsprijs Willy Sneyers

Regionaal rallycross van start op vernieuwd Glosso circuit 2.0

Het was van 2020 geleden dat er nog werd gestreden in het regionaal rallycross kampioenschap. De eerste en meteen ook laatste punten werden gescoord op de Duivelsberg omloop in Maasmechelen. En plots was daar corona die zowat de hele wereld op zijn kop zette en natuurlijk ook het hele rallycross gebeuren. Alles verdween in de koelkast en in Maasmechelen zaten ze plots zonder circuit. Vergunnings perikelen omtrent het al dan niet kunnen uitbaten van de omloop zette alles voor een lange periode op non actief. Maar in Arendonk bleef men er in geloven en werd er op elk vrij ogenblik hard gewerkt achter de schermen. En toen was daar een luide kreet die een mooie zon boven het Glosso circuit liet schijnen. Er mocht eindelijk terug gebruikt worden gemaakt van het gehele circuit. Iets waar dat men al vele jaren van droomde werd uiteindelijk een grote waarheid.

Tot voor de grote corona stop werden er maar liefst vier klassen boven de doopvont gehouden.

Als vanouds bleef de klasse A ( tot 1600cc) zijn leven behouden en reed Jordy Putzeys in 2020 knap naar de overwinning. Maar het Belgisch kampioenschap lokte hem weg uit het regionale gebeuren. Didier Dexters reeg een jaar voordien alle overwinningen aan elkaar en hing daarna de helm definitief aan haak en hem zagen we ook niet meer terug. Ook Ben Lenaerts, die de ex – Linneman Peugeot 207 kocht, kwam eenmalig in actie en ook hij gaat zijn geluk beproeven in het nationaal kampioenschap. Maar gelukkig zijn daar de oude en vooral vertrouwde namen die reeds hun inschrijving kwamen bevestigen. Terug van weggeweest en destijds zeer snel onder weg in de Seat Ibiza is Davy Wijnants. De boomlange piloot uit Turnhout was in een ver verleden al snel onderweg maar vond nooit echt het juiste ritme om door te stoten naar een overwinning. Wellicht kunnen Jacky Simons, Jean Pierre Verstraeten en oud gediende Danny Kunnen dat wel. Het trio uit het Noorden van Limburg bleven trouw aan hun  Toyota Corolla. Wellicht gaat er voor het eerst sinds lang weer vuurwerk te zien zijn in de eerste confrontatie op het vernieuwde Glosso circuit. Voeg daarbij nog Guy Anthoni in een Honda Civic en je hebt al meteen een klein vroegtijdig feestje.

In de klasse B zijn opnieuw oude bekende namen die naar voren treden. Tim Faes in de snelle Renault Clio en Dirk Mooren in de vertrouwde Opel Astra zullen zonder meer de strijd aangaan met Ronny Maes en Andy Vandooren. Geen Thomas Weltjens meer die destijds met de kleine maar snelle Opel Corsa met het goud aan de haal ging. De strijd zal hier zonder meer hevig worden daar de snelheid in het verleden niet echt de bovenhand haalde op de “ mini “ omloop

Het spektakel zal net als twee jaar geleden te vinden zijn in de klasse C. Met ronkende namen als de Severijns broers. Wim en Stijn respectievelijk op een Opel Manta en Opel Ascona gaan zonder meer weer de strijd aan met oude rot Jan Driesen in de BMW. Als vanouds zal hier weer gestreden worden met andere bekende namen zoals daar zijn Jef De Busser  en ex – Promo kampioen Yorick Maeyninckx. Uittredend kampioen Bart Goris maakte de over stap naar het Belgisch kampioenschap maar ondervond inmiddels al, na een koprol, dat het tempo daar toch iets hoger ligt. Dus zal het weer uitkijken worden naar het tweetal Andy Leysen en Jonas Kemps beiden op en BMW. In het verleden was er tussen dit  duo al een hevige strijd  voor  het goud en zilver.  Al heeft Andy Leysen misschien een streepje voor daar het circuit net niet in zijn achtertuin ligt.

De klasse D, de instap klasse in het regionale rallycross, zal het in de toekomst zonder Werner Nietvelt moeten stellen. De piloot uit Kasterlee verkocht de snelle Honda en hing defintitief de helm aan de haak. Namen als Ruud Lavrijsen in de Peugeot 205 en Zjef Everaert in de BMW E30 doen waarschijnlijk nog een belletje rinkelen. Het leuke detail is dat men in deze klasse op straatbanden een gooi naar een eventuele zege zal moeten doen. Op 1 mei zullen de motoren eindelijk weerklinken  met de 43e Herdenkingsprijs Willy Sneyers op de vernieuwde Glosso omloop. Leuk om weten is dat men in Arendonk nu ook over een joker ronde beschikt en dat zal  zonder meer het nodige rekenwerk met zich mee brengen.

Timing:
Zaterdag 30 April 2022.
13.00uur Circuit open
22.00uur Circuit gesloten

Zondag 1 Mei 2022.
07u30 Opening van het secretariaat.
07u40 Opening van de technische controle.
09u00 tot 10u00 Vrije trainingen.
09u00 Sluiting van de administratieve controle.
09u15 Sluiting van de technische controle.
09u30 Vergadering sport en technische commissie en wedstrijdleiding Glosso.
10u15 Briefing piloten.
10u30 Start eerste reeks.
16u00+/- Start van de finales.

Voorlopige inschrijvingslijst