VAS finales met dubbele puntenwinst

Het was al even geleden dat de regionale rallycross piloten nog eens aan de bak mochten. Meer bepaald van ergens in de maand mei. En na het annuleren van de wedstrijden in het Nederlandse Valkenswaard werden beiden wedstrijden geprogrammeerd in één weekend. Dubbele punten winst dus. Maar geen dubbele winnaars in de diverse klassen. Gelukkig waren de weergoden Glosso wel goed gezind en kon er dus vollop gestreden worden. Hopelijk zit er voor het finale weekend nog wat fitheid in de benen want het was exact vier maanden geleden dat de VAS motoren nog eens de vrijheid kregen. Eén ding is een feit want er kunnen opnieuw dubbele punten gescoord worden in het finale weekend.

Kunnen of Simons in klasse A

Tijdens de vorige confrontatie werden de duels uitgevochten tussen  oude rot Jacky Simons ( Toyota Corolla GT) en Davy Wijnants (Seat Ibiza). Simons won toen de eerste race op zaterdag. Al stond Dave Wijnants wel super geconsentreerd aan de start. De rijder uit Turnhout moest immers nog zijn scheve schaats uit de finale van verleden jaar goed maken. Een afgebroken versnellingspook brak toen zuur op waardoor een VAS titel plots in het niets verdween. De eerste race van dit seizoen liet Wijnants aan zich voorbij gaan wegens een schouderblessure. Waardoor er dus een nul resultaat op de tabellen kwam te staan. Gelukkig mocht Wijnants in het dubbele weekend, een dag later na de zege van Simons, dus wel aan het feest. Doch bleef die zege ook voor een triller zorgen nadat hij tijdens de trainingen het decor ging opzoeken. In de tussenstand is Danny Kunnen ( Toyota Corolla) inmiddels de leiding komen overnemen. Kunnen leidt de klasse A met tweeenvijftig punten. Dat zijn twee eenheden meer dan naaste achtervolger Jacky Simons. Jean – Pierre Verstraeten ( Toyota Corolla) en Mitch Moonen ( Ford Fiesta) nemen gezamenlijk met tweeenveertig punten de derde plaats voor hun rekening.

Opnieuw Wilms of  Debacker in klasse B 

Kristof Debacker ( Opel Astra) mocht in het vorige dubbele weekend op zaterdag feest vieren na zijn zege. Bob Wilms ( Opel Corsa) scoorde één plaats minder. Een dag later ging de zege totaal onverwacht naar Bjorn Blockx ( Volkswagen Golf). Blockx zat een dag eerder al in het goede spoor door een derde plaats. Robbe Goris ( Opel Corsa D) volgde goed maar keek toch tegen de achterbumper van Blockx aan. Wilms trekt met nog één weekend te gaan aan de kar met tweeenvijftig punten. Debacker zit in het goede spoor maar volgt wel met een achterstand van acht punten. Robbe Goris staat momenteel op een derde plaats. Ronny Maes ( Volkswagen Golf ) volgt al op dertien punten maar kan eventueel nog wat goed maken op de Glosso omloop.

Leysen terug bovenaan in zwaarste reeks

Andy Leysen ( BMW M5) en Seppe Jacobs ( BMW E36) mochten in de maand mei de zeges tot zich nemen. Jacobs won immers op zaterdag voor Bart Goris ( Opel Corsa). Oude rot Jan Driesen ( BMW ) scoorde heel knap een derde podiumplaats. Andy Leysen had een minderde dag en was even het noorden kwijt. Een dag later was Leysen wel aan het feest. Al had hij het knap moeilijk met een sputterend differentieel. Een noodoplossing bezorgde hem alsnog de zege. Zaterdag winnaar Seppe Jacobs stond een dag later terug op het podium. Al moest hij nu wel Leysen voor zich laten. Het beloofd een zware strijd te gaan worden. Leysen staat in de tussenstand  wel aan de leiding maar ziet dat  Jacobs is komen naderen op vier punten. Achter hem volgen Maarten Verstraeten (BMW E36), Wim Severijns (Opel Manta B) Jan Driesen (BMW ) gezamenlijk met zevenendertig punten op een derde plaats. Het kan hier dus nog alle kanten op in deze reeks.

De Bolle eenzaam in Promo D

Robin De Bolle (Toyota MR2) rijdt zowat eenzaam en alleen in de Promo klasse. Tijdens de vorige confrontatie won de jonge piloot uit Afligem de beide wedstrijddagen. Met de vingers in de neus en zogoed als geen tegenstand leidt hij in deze instap reeks . Met een dubbelpunten score staat hij er het beste voor. Damian Van Lieshout ( Citroen Saxo) volgt op een tweede plaats. Yoko Goossens ( Volkswagen Golf) volgt in derde stelling.

Opnieuw zijn er dus dubbele punten te scoren in het finale weekend op 2 en 3 september op de Glosso omloop in Arendonk. Meer info en de timing kan je vinden op www. Glosso.be