Derde manche van BK rallycross valt in water

De derde manche van het Belgisch kampioenschap rallycross is geen hoogvlieger geworden. De met veel toeters en bellen aangekondigde wedstrijd op het vernieuwde Glosso circuit zou er een met stijl gaan worden. Helaas dachten de weergoden er anders over en werd er vroegtijdig een einde aan gegeven. Dat de veiligheid nog steeds voor gaat op het sportieve gedeelte behoeft geen verder uitleg te krijgen. Dat er nattigheid werd aangekondigd was reeds lang een feit. En zoeken naar het geschikte regenrubber werd voor iedereen een ware beproeving. De eerste reeks werd nog in normale omstandigheden afgewerkt. Maar kort daarna gingen de hemelsluizen open om vervolgens het hele wedstrijdschema in de war te brengen. Een vroegtijdig einde aan de wedstrijd was de enige denkbare piste die kon worden bevaren. En zo geschiedde uiteindelijk ook. Want de stand na drie verreden reeksen werd ook de uiteindelijke einduitslag.

Bij de RST Cup werd Max Van Empel de winnaar voor Luca Vanhoof. Na drie reeksen won Van Empel die ook al twee reeksen voor zijn rekening nam. Kobe Pauwels schreef in de X – Cross car de zege achter zijn naam. De rijder uit Leopoldsburg moest in de eerste reeks nog toezien hoe Tom Heindrichs van hem wegreed. De tweede reeks schreef Jan Keller achter zijn naam. Maar Pauwels ging in de derde reeks zwaar op het gas om vervolgens de snelste tijd naar zich toe te trekken. Pauwels won uiteindelijk voor Tom Heindrichs en Nathan Ottink.  Romuald Demelenne won de natte race bij de X- Cross Car Junior voor Jordan Genten en Marius Debuisson. Demelenne reed tweemaal naar de snelste tijd maar moest in de derde reeks vroegtijdig aan de kant maar won uiteindelijk toch de derde wedstrijd van het seizoen. Bij de SuperBuggy RX verschenen slechts vijf rijders aan de start. Bjorn Versluys was in de eerste reeks sneller geweest dan René Van Roy. Ook in de tweede reeks ging Versluys zwaar in de aanval en opnieuw moest Van Roy toezien dat Versluys sneller was dan hem. Uiteindelijk ging de zege vroegtijdig naar Versluys voor Van Roy en Dylan Rolly. Yves Teelen ( Peugeot 208 )gooide in de eerste reeks bij de RX 3 vroegtijdig de handdoek. De rijder uit Lanklaar moest toezien hoe dat Steve Otzer (Citroen C2) een besttijd achter zijn naam schreef. Doch bleef Teelen niet bij de pakken zitten en de tweede reeks was voor zijn rekening. Nick Vanalken (Volkswagen Polo ) reed naar de tweede tijd voor Danny Luyten (Toyoya Yaris). Ook in de derde reeks ging Teelen op een totaal onberijdbare Glosso circuit naar de snelste tijd. Teelen won de race voor Nick Vanalken en Danny Luyten. Kurt Lambers ( BMW M3) moest bij de Supernationals min 2000cc de eerste en tweede reeks overlaten aan Martijn Vanhove (BMW M1) en Peter Van De Wege (Toyota Yaris). Doch stond Lambers er uiteindelijk het beste voor. Peter Van De Wege werd tweede voor Martijn Vanhove. Johnny Verkuringen (BMW M3) won bij de Supernationals plus 2000cc de vroegtijdig afgefloten race voor Kristof Bex (Volvo S40). Glenn Cools (Volvo S40) reed in zijn gekende spectaculaire rijstijl naar een derde plaats.

De volgende wedstrijd die in aanmerking komt voor het Belgisch kampioenschap rallycross heeft   plaats op 9 en 10 juli in Arendonk. Ook de Duitse rallycross piloten zullen dan samen met hun Belgische collega’s van start gaan voor hun kampioenschap.