Clubrace als springplank naar regionaal of  Nationaal rallycross op Glosso

Nog maar net werden op het Glosso rallycross circuit de eerste meters op de gloednieuwe omloop gereden. De jaarlijkse Clubrace is daar zonder meer ook een onderdeel van. Deze wedstrijden staan open voor niet licentiehouders. Kortom rijders die maar al te graag in de voetsporen van hun idool  willen staan  of  de eerste meters komen afleggen en misschien wel binnen afzienbare tijd zelf in één of andere disipline gaan aantreden. Rijders die dus voor één dag het beste van zichzelf willen komen tonen aan het grote publiek. Dat autosport, waardat rallycross zonder meer de spectaculairste tak sinds jaren is geworden, niet enkel een mannen zaak is geworden is reeds lang geweten. Ook de dames komen er weer hun beste beentje voorzetten. Menig maal is zelfs gebleken dat zij wel eens sneller hun rondjes afleggen dan hun mannelijke collega’s. In het verleden wisten zelfs enkele dames door te stoten tot in  het Nationaal of Europees gebeuren. Hedendaagse piloten als Andy Leysen, Dave Van Beers en Tim Faes reden hun eerste meters op het Glosso circuit. Zij wisten zonder meer dat er na hun maidentrip een vervolg in de lucht hing.

De Clubraces zijn daarom de ideale springplank naar een eventueel hoger niveau. Kortom de ideale uitlaatklep voor piloten zonder vergunning die maar al te graag de adrenaline zelf eens willen komen voelen achter het stuur van één of andere race bolide uit de vier aangeboden klassen.

De klasse A is voorbehouden voor wagens tot 2000cc. Met nu al meer dan 45 inschrijvingen een volzette klasse. De klasse B is dan weer voor wagens met een cilinderinhoud van meer dan 2000cc. De competitiewagens vinden we terug in de klasse C. En de dames zijn ondergebracht in de klasse D. Leuk detail voor deze Clubrace 2.0 is de inschrijving van de familie Verkuringen. Vader Johnny won onlangs nog de eerste Nationale wedstrijd in de Supernational klasse en gaf duidelijk de rallycross paplepel door aan zijn vier zonen die allen zullen  aantreden op 18 en 19 juni. Een maximum van 120 deelnemers is de absolute limiet en die zal net als de vorige jaren vlot zijn verloop kennen.

Programma:

zaterdag 18/06
Vrije training van 10.45u tot 12.30u
Start eerste reeks vanaf 15.00u

zondag 19/06

Warm up en de tweede reeks vanaf 10.30u
Start derde reeks vanaf 13.00u
Finales zijn voorzien vanaf 15.30u
Prijsuitreiking om 18.30u