22 mei 2022 Arendonk opnieuw strijdtoneel voor V.A.S. rallycross.

Arendonk opnieuw strijdtoneel voor V.A.S. rallycross

Nog maar net werd op het Glosso circuit in Arendonk de openingswedstrijd verreden. En dat werd duidelijk met veel smaak onthaald. Enkel en alleen maar lachende gezichten kon je noteren op en rondom het circuit. Eindelijk zat de snelheid er meer dan in. Want jaren lang werd er alleen maar op de ingekorte omloop gereden. Het waren de regionalen V.A.S. piloten die jaren lang trouw bleven aan hun kampioenschap. En zij kregen na de eerste wedstrijd duidelijke woorden van lof van voorzitter Staf Meulemans. “ Een grote eer die hen toekomt om trouw te blijven aan het Glosso circuit”, omschreef hij met deze woorden. En de wijze woorden werden omgezet in daden. Want in snel tempo komt de tweede wedstrijd om het regionale kampioenschap er al aan. Het zal zonder meer uitkijken worden of dat de tenoren van enkele weken geleden opnieuw punten kunnen scoren.

Steven Ubben opnieuw of Ben Desender in klasse A ?

Het was Steven Ubben in de snelle Honda CRX die de openingsrace achter zijn naam mocht schrijven. Al kreeg Ubben het niet op een zakdoekje gepresenteerd. Ben Desender, in het verleden al zeer snel onderweg in Maasmechelen, zat ook al vrij vroeg in het goede ritme. Doch kwam Desender net niet in de buurt van winnaar Ubben die met twee reeks overwinningen erg snel uit de hoek kwam. Ondanks een herstart bleef ook Danny Kunnen met een zwaar gehavende Toyota Corolla aardig het gas er op houden en dat beloonde zich met een derde podium plaats. De grote vraag blijft wel of dat Davy Wijnants, slachtoffer van Jacky Simons’s wilde A finale, opnieuw aan de start zal verschijnen. De Seat Ibiza kwam zwaar gehavend uit de strijd.

Snelle Ronny Maes versus Dirk Mooren in klasse B

Het was Ronny Maes die de strijd aan ging met Dirk Mooren op het vernieuwde Glosso circuit. Maes nam in zijn snelle Volkswagen Golf een perfect getimde joker ronde in de A – finale en gaf uiteindelijk Dirk Mooren het nakijken. Bij Mooren zat de sneheid er goed in. Doch kwam Mooren in ademnood in de laatste meters op een volgens hem zeer snel geworden omloop. Bob Wilms in de kleine maar zeer wendbare Opel Corsa voelde dat er meer in zat. Maar hij moest ook de goed gevolgde Andy Vandooren in de Opel Kadett in het oog houden. Misschien toch ook maar even aanhalen dat de oudste piloot in deze klasse aardig aan zijn stuur komt draaien. Jozef De Craen, met zijn zeventig jonge lentes, reed in het verleden al mee in diverse kampioenschappen. De Ford Escort van destijds parkeerde hij op stal en een achterwiel aangedreven Ford Focus zag het levenslicht. De Craen strandde in de eerste wedstrijd net langs de A – finale.

Leysen voelt de adem van Bielen bij de zware jongens

Andy Leysen voorstellen moet wellicht niet meer. De Arendonkenaar bleef trouw aan zijn Glosso circuit. En de snelle zwart / groene BMW M5 wees hem in het verleden al naar de algemene overwinning. Al was het wel uitkijken naar een nieuwe confrontatie met Jonas Kemps. Bijde kemphanen streden menig maal voor zilver en goud. Van een eerste hoogvlieger kwam helaas niet veel in huis. Kemps parkeerde zijn BMW 328I vroegtijdig langs het toneel met een lekke band. En plots was daar terug van weggeweest Jeroen Bielen. De Zonhovennaar was in een ver verleden al snel onderweg met een Volvo 480. Bielen ruilde de Volvo in voor een zoveelste BMW in deze reeks een scoorde meteen goed. Een tweede podium plaats was duidelijk een goed ingeslagen weg. Ook Jelle Blockx vond zijn oude liefde terug. Blockx proefde enkele jaren van de rally maar zijn voorliefde is nog steeds rallycross. Ook Jef De Busser en ook terug van weggeweest Yorick Maeyninckx zorgden in de eerste confrontatie meteen voor het nodige vuurwerk. Maeyninckx, onderweg met een gebroken vinger, reed nog naar een knap resultaat. Benieuwd of dat de ex Promo kampioen opnieuw sterk kan presteren.

Opnieuw Lavrijsen of Zjef Everaert in Promo D ?

In een duidelijk onderbezette Promo klasse was het Ruud Lavrijsen die in de snelle Peugeot 205 de confrontatie aan ging met BMW rijder Zjef Everaert. De jonge Lavrijsen had al heel wat test meters op zak. En dat resulteerde zich in een knappe overwinning. Maar of dat hij opnieuw in de punten gaat vallen is natuurlijk een beetje afwachten. Everaert reed tot voor twee jaar nog knappe tijden op het Duivelsberg circuit en wil ntuurlijk een trapje hoger dan een afgeleverde tweede podium plaats. Of kan Mitch Moonen en gooi doen naar een beter resultaat? Afspraak voor de tweede wedstrijd van het regionaal V.A.S. kampioenschap rallycross op zondag 22 mei op het Glosso circuit in Arendonk waar dat omstreeks 11.00 uur de eerste reeks van start zal gaan. De finales zijn voorzien vanaf 16.00 uur.