Glosso circuit opnieuw decor voor BK rallycross 

Voor de derde maal dit seizoen is het Glosso circuit het strijdtoneel voor het Belgisch kampioenschap rallycross. Maar liefst acht wedstrijden staan er dit jaar geprogrammeerd. Een drukke bedoeling dus. Tot op heden werden er vier races afgewerkt en dan weten we ook meteen dat we net in de helft van het kampioenschap zijn beland. Tijdens de vorige confrontatie lieten de actuele leiders duidelijk steken vallen. Het kan dus duidelijk nog alle kanten op maar dan moeten er opnieuw broodnodige punten worden gescoord in de diverse klassen. De Glosso omloop is een vlak traject en daar knelt soms wel eens het schoentje. Een kleine fout kan soms wel eens een catastrofale bestraffing krijgen. Hopelijk blijven de weergoden het goed voor hebben. Want tijdens de vorige wedstrijd, die gedeeltelijk in droge en natte omstandigheden werden gereden, werd het plots gokken geblazen om met het perfecte racerubber aan de start te verschijnen en natuurlijk behoort daar een flinke dosis geluk ook bij.

Zo won Yenthe Putzeys ( Opel Corsa ) totaal onverwacht bij de RX3. De rijder uit Alken was aan een goede reeks bezig en mocht in de grote finale vanop de beste plaats vertrekken. Doch was het kampioenschap leider  Davy Van Den Branden ( Citroen DS3) die het heft duidelijk in handen nam. De piloot uit Tielrode reed met het mes tussen de tanden en wilde resoluut opnieuw gaan scoren. Helaas dacht de stuurinrichting van de Citroen er anders over en Van Den Branden moest vroegtijdig de handdoek werpen. Een zware domper vooral wanneer je weet dat Van Den Branden in de openingsrace in Mettet al meteen de toon aangaf. Enkel in Valkenswaard moest hij Yves Teelen (Peugeot 208 ) laten voorgaan. Ondanks de misstap trekt Van Den Branden nog steeds aan het langste einde in rangschikking. Yves Teelen komt wel om de hoek kijken en volgt momenteel in tweede stelling voor Yenthe Putzeys. De top drie zit duidelijk heel kort op elkaar en het wordt hier zonder meer een spannende bedoeling.

Bij de Supernationals min 2000cc won Steve Volders ( Volvo C30) de vorige confrontatie in Arendonk. Volders liet maar liefst tweemaal een besttijd noteren. En dat was best al een voorbode voor de finales. Martijn Vanhove ( BMW 1M), de huidige leider in de tussenstand, had duidelijk last van de hitte. Zelfs een waterfles aan boord van zijn BMW loste niet alle verwachtingen op een goede uitslag in. Voor de A – finales werd het gokken geblazen om met de juiste banden aan te treden te komen. Vanhove maakte duidelijke een verkeerde keuze en zag hoe Volders vol op het gas ging. Vanhove bleef geconcentreerd rondrijden. Doch hield Volders de leiding mooi in handen. En de twintig punten kwamen alzo zijn richting uit. Vanhove leidt in de tussenstand  met zevenenvijftig  punten. Volders volgt op zeven punten. De Nederlandse Mandy Kasse ( Ford Fiesta ) staat momenteel op een derde plaats.

Kristof Bex ( Volvo S40) scoorde bij de Supernationals plus 2000cc in de openingsrace meteen de volle buit. En dat gaf meteen al een goed gevoel voor de rijder uit Heusden – Zolder. Helaas is en blijft autosport een mechanische sport en kan er alijd wel iets fout gaan. Tijdens de vorige race op het Glosso circuit liet Bex eerste nog een goede tijd noteren in de eerste reeks maar daarna liet de Volvo rijder zich even betrappen op een fout waardoor de Nederlander Bart Bel (BMW M3) even het roer overnam. Bex bevestigde opnieuw in de derde reeks maar tijdens de semi finales kwam een lekke band roet in het eten strooien waardoor de kansen op een nieuwe zege smolten als sneeuw voor de zon. Dave Cuynen ( BMW Compact ) scoorde totaal onverwacht zo zijn eerste overwinning door in de finale mooi Johnny Verkuringen (BMW M3) voor te blijven. Ludo Hermans ( Volvo S40) mocht als derde mee op het podium. Bex en Hermans leiden momenteel de debatten. De Nederlander Bel volgt voorlopig in derde stelling.

Mark Van Eycken ( Spies Buggy ) staat bij de Superbuggy klasse zonder meer stevig aan de leiding. Van Eycken won tot op heden alle wedstrijden. Tijdens de vorige confrontatie reed hij opnieuw met de vingers in de neus naar de zege voor Bjorn en Johan Versluys. Van Eycken leidt ook in de tussenstand voor Bjorn Versluys en Johan Versluys.

De Cross Car Senior klasse is populairder dan nooit voordien. Eric Borguet staat er momnteel het beste voor. Romuald Demelenne volgt in tweede stelling voor Tom Heindrichs. Jordan Genten trekt dan weer de beste kaarten bij de Cross Car Junior. Luces Cartelle en Marius Debuisson volgen respectievelijk in tweede en derde stelling.

Deze zomer editie zal zonder meer weer een spannende bedoeling gaan worden op 13 augustus op de Glosso omloop in Arendonk.