Eindelijk terug Belgisch kampioenschap rallycross op Glosso

Na bijna dertig jaar zal er op zondag 5 juni aanstaande terug gestreden worden voor het Belgisch kampioenschap rallycross. De regionale rijders mochten al tweemaal proeven van de totaal vernieuwde Glosso omloop. En dat het goed gesmaakt werd was wel duidelijk. Niets dan vrolijke gezichten en blijde verhalen na afloop van het wedstrijden. Maar de Nationale rijders krijgen natuurlijk op hun beurt ook de eer om te strijden voor hun kampioenschap. Ze komen trouwens drie maal in actie dit seizoen op de grote omloop en dat in zes verschillende klassen.

De spits werd afgebeten op het Nederlandse Euro circuit in Valkenswaard. In de RX3 klasse ( het vroegere Super 1600) leek Steve Otzer over de beste kaarten te beschikken. Hij liet in zijn Citroen C2 tot tweemaal toe de snelste chrono afdrukken. Ook Yves Theelen ( Peugeot 208 ) zat goed voor een reeks overwinning. Davy Van Den Branden ( Citroen DS3) gooide vroegtijdig de handdoek na de eerste reeks maar na de halve finales werd de hemel voor de piloot uit Sint – Niklaas terug helder. Na winst in de halve finale won hij de strijd en mocht hij ook meteen de eerste overwinning van het seizoen achter zijn naam schrijven. Bij de Supernationals plus 2000cc stond Kristof Bex ( Volvo S40) op papier er het beste voor. In de finales nam Ludo Hermans ( Volvo S40) de beste start en moest Bex al meteen gaan achtervolgen. Bex ging vroegtijdig met pech aan de kant waardoor Ludo Hermans heel verrassend met de overwinning naar huis mocht keren. Tom Meeuwsen ( Mitsubishi Lancer ) en Johnny Verkuringen (BMW) mochten in deze volgorde mee op het podium stappen. Ex VAS kampioen Bart Goris maakte een niet zo beste start in het Belgisch kampioenschap door een flinke koprol. Kurt Lambers ( BMW) reed bij de Supernationals min 2000cc naar de winst. Joel Strackx ( Honda Civic) en Peter Van de Wege kregen het zilver en brons.

Kobe Pauwels reed naar de winst in de X Cross car seniors reeks. De vice kampioen in de RX3 uit Leopoldsburg mocht de winst opstrijken voor de Nederlander Jari Vanhoof en de Luxemburger Jan Keller. Kobe Pauwels rijdt dit jaar ook nog het Europees RX3 kampioenschap onder de vleugels van Volland Racing met een Audi A1. Bij de X Cross Car Juniors was er winst voor Jordan Genten. Mark Van Eyken won de eerste wedstrijd bij de Superbuggy RX.

Voor de tweede wedstrijd van dit jaar moesten er punten gescoord worden in het Duitse Buxtehude (Estering). Steve Otzer reed inde RX3 naar de zege voor Yves Theelen ( Peugeot 208 ). Zutendaalnaar Ben Lenaerts ( ex Linneman Peugeot 207) mocht mee op het podium voor het brons. Valkenswaard winnaar Van Den Branden mocht de zege kansen opbergen na een zware crash. De Citroen DS3 kwam zwaar gehavend uit de strijd maar Van Den Branden zelf bleef gelukkig ongedeerd. Kurt Lambers reed opnieuw naar de winst bij de Supernationals min 2000cc. De BMW rijder mocht na zijn zege in Valkenswaard opnieuw op het hoogste podium trapje plaats nemen. Jens Barkhoff ( Volkswagen Polo) werd tweede voor Kinrooienaar Martijn Vanhove (BMW). Bij de Supernationals plus 2000cc was er de  zege voor Glen Cools (Volvo S40 ). Cools reed in het verleden enkel met voorwiel aangedreven wagens. De spectaculaire rijstijl leverde hem na twee besttijden in drie reeksen een overwinning op. Kristof Bex reed eenmaal naar een snelste tijd maar moest noodgedwongen de Volvo S40 vroegtijdig aan de kant plaatsten. Ludo Hermans en Jens Barkhoff mochten in deze volgorde mee op het podium. Mark Van Eyken was de snelste bij de Superbuggy RX. Kobe Pauwels won opnieuw in de X Cross car Junior klasse. Romuald Demeleme was het snelst in de Junior reeks.

De volgende wedstrijd om het Belgisch kampioenschap rallycross heeft plaats op 5 juni aanstaande op het vernieuwde Glosso Circuit in Arendonk.