Arendonk ontvangt Belgisch kampioenschap rallycross

Het zijn drukke tijden voor het Glosso circuit in Arendonk. De regionale VAS rijders gaven onlangs het startschot voor hun kampioenschap. Maar op 22 en 23 april zijn de nationale piloten aan de beurt om punten te komen scoren. Begin maart werd het startshot gegeven op het Circuit van Mettet voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Maar liefst acht wedstrijden staan er dit jaar op de kalender van het Belgisch kampioenschap. Een drukke periode dus voor de rijders in deze discipline binnen de Belgische autosport. Het Glosso circuit doet de deuren maar liefst drie maal dit jaar open om de nodige punten te kunnen scoren.

Het wordt opnieuw uitkijken naar Davy Van Den Branden ( Citroen DS3). De piloot uit Tielrode schreef de eerste zege van het seizoen netjes achter zijn naam in de RX3 klasse. Het werd op het circuit in Mettet een rimpelloze overwinning voor hem. Verleden jaar begon het seizoen in mineur toen Van Den Branden zwaar crashte in het Duitse Buxtehude. De draad werd wel weer opgenomen maar het was uiteindelijk een ware achtervolging om alsnog te kunnen scoren. Maar de eerste broodnodige twintig punten stak nu al hij al netjes op zak. De “ regenmeester “ ging in de finale uittredend kampioen Yves Teelen ( Peugeot 208 ) voorbij. Yenthe Putzeys (Opel Corsa ) werd als derde afgevlagd. Bij de Supernationals plus 2000cc trok kampioen Kristof Bex ( Volvo S40 ) opnieuw aan het langste einde. De rijder uit Heusden – Zolder was in de drie reeksen de snelste maar kreeg in de A – finale aardig gezelschap van Glenn Cools ( Volvo 242). Cools ging er als een haas vandoor maar Bex nam al snel terug de leiding in handen en won zeer knap de eerste confrontatie voor Cools en Dave Cuynen ( BMW Compact). De Nederlander Bart Bell kocht de ex – Kurt Lambers BMW en kwam in Mettet zijn eerste meters rijden met zijn nieuwe aanwinst. Martijn Vanhove ( BMW 1M) won de race bij de Supernationals min 2000cc. De Kinrooienaar moest in de reeksen Nick Neyens ( Ford Escort MK2) laten voorgaan. Ook in de finale was Neyens goed op dreef. De man uit Meeuwen ging echter in de fout waardoor een goed gevolgde Martijn Vanhove de zege netjes naar zich toe trok. Ook Steve Volders ( Volvo C30) ging in de fout waardoor de Nederlandse Mandy Kasse ( Ford Fiesta RWD) het zilver voor haar rekening nam. Joel Strackx ( Honda Civic) mocht als derde mee op het podium. Jari Van Hoof won bij de X – Cross car senior de wedstrijd. Onze landgenoot Kobe Pauwels uit Leopoldsburg moest in de halve finale vroegtijdig de handdoek werpen met een gebroken ophanging. In de X – Cross car Junior klasse werd de race gewonnen door Jordan Genten. Mark Van Eyken ging bij de SuperBuggy’s met de overwinningsbeker aan de haal. Hij won netjes voor Glenn Wouters en de Nederlander Sjoerd De Visser.

De tweede confrontatie van het Belgisch kampioenschap rallycross heeft plaats op 22 en 23 april op het Glosso circuit in Arendonk.