GLOSSO R.T. ARENDONK KLAAR VOOR EEN NIEUWE START

Het Arendonkse Glosso Racing Team bereidt zich voor op een grandioze heropening van het bekende rallycross-circuit aan het Schotelven.

Na jarenlange inspanningen en strijd om het circuit en zijn omgeving gereguleerd te krijgen en de nodige vergunningen te verkrijgen, staan alle lichten op groen om dit voorjaar terug  van start te gaan met rallycrosswedstrijden op het grote, vernieuwde “Glosso Circuit 2.0” .  Een mooier geschenk voor haar 50e verjaardag kon de club zich niet wensen.

Om dit echter mogelijk te maken moest er aan heel wat vereisten voldaan worden.

Vanwege de strenge voorschriften op gebied van milieu en omgevingshinder werden er indrukwekkende aanpassingen doorgevoerd. Zo werd er een speciale, metershoge veiligheidsmuur rond het ganse circuit geconstrueerd. Aan de noord – en westzijde werden daarenboven geluidswerende schermen geplaatst. De kostprijs van al deze investeringen is natuurlijk zeer aanzienlijk, en daarom wil de club uit Arendonk van de heropening gebruik maken om een fundraising te organiseren.

De officiële opening van het circuit  op zaterdag 23 en zondag 24 april zal dus niet onopgemerkt voorbij gaan.

Op beide dagen organiseert Glosso demonstratieritten van rallycrosswagens en zal men via “DRIVE FOR GLOSSO” zelf als passagier kunnen meerijden met een echte rallycrosswagen  om zo op zeer originele wijze kennis te maken met het vernieuwde volledige circuit.

Ook de toekomst zal gepresenteerd worden met een demonstratie van de rallycrosswagen  van lokale piloot Viktor Vranckx, die met deze opmerkelijke, elektrisch aangedreven wagen zal deelnemen aan het wereldkampioenschap RX2E voor dergelijke wagens. Ook rallycross volgt de technische evolutie van de autosport op de voet!

Vermelden we nog even dat de toegang tot het evenement gratis is en dat er ruime parkeergelegenheid vlak bij het circuit voorzien is.