Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Binnen de afdeling autotechnieken van het Technisch Instituut  Sint  Paulus zijn de leerlingen, samen met hun leerkracht  begonnen aan een nieuw avontuur.

Via een plaatselijke garage uit Leopoldsburg hebben de leerlingen van het 5de en 6de jaar autotechnieken de kans gekregen om twee splinternieuwe SsangYong Actyon Sports om te bouwen tot volwaardige rallycrosswagens.

Het project past volledig in het leerplan van deze afdeling. Leerlingen komen met alle aspecten van de autotechniek in aanraking. Het grote voordeel is dat dit een splinternieuwe wagen is en dat vergemakkelijkt het werken uiteraard.

De wagen wordt in eerste instantie volledig gedemonteerd, dit omvat remmen, schokdempers interieur, dashboard, airco en nog veel meer. Er blijft dan een zo goed als lege body over.

Nadien begint het echte werk. De leerlingen bouwen speciale remblokken in en brengen ook speciale schokdempers aan om het 1600kg zware voertuig bestuurbaar te houden. De nodige rolkooien worden gemonteerd

en de elektrische aanpassingen worden aangebracht. Na deze ingreep kan het dashboard terug geplaatst worden.  De twee kuipzetels worden gemonteerd met daaraan de nodige veiligheidsgordels. Ook de hydraulische handrem wordt geïnstalleerd.

Voor de aanpassing van het koetswerk en spuitwerk konden we rekenen op onze afdeling carrosserie. Ook deze leerlingen hebben hun steentje bijgedragen tot het verwezenlijken van deze mooi wagen.

De bedoeling van dit project is om binnen het rallycross gebeuren een aparte reeks te laten rijden enkel en alleen van het merk SsangYong. Het voordeel van dit concept is dat er telkens twee personen kunnen meerijden, wat in een gewone rallycrosswagen niet het geval is. Hierdoor kunnen er telkens twee personen kennis maken met het rally crossen.

Zowel rijder als copiloot ervaren wat het is om met dergelijk voertuig te rijden.

Ondertussen zorgen een aantal leerlingen voor technische ondersteuning tijdens race s in de SRX cup.

De leerlingen zijn dol enthousiast om aan dit project te mogen meewerken. Het is een unieke kans om kennis te maken met het rallycross circuit.

Zaterdagvoormiddag 24 juni gaat er een wagen aanwezig tijdens de jaarlijkse opendeurdag op het glosso circuit.

Een uitgelezen kans voor de leerlingen om een testrit mee te maken  in het bijzijn van een ervaren rally cross piloot.

0 1 2 3 4 5 6

Persbericht TISP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives