Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

PERSBERICHT Nr. 6/ 2019          29 September 2019,  Opendeur races Rallycross

Op 29 september was  het circuit in de Kempen weer het strijdtoneel voor de amateur racers. De ploten die nog niet in het bezit zijn van een licentie kwamen hun kunsten komen vertonen in een echte race op het korte Glosso circuit.
Een prima gelegenheid om te proeven van het echte rallycross gevoel.

De weergoden werkten dit keer niet mee, de hemelsluizen gingen diverse keren open en maakten van het circuit een glibber en modderboel. Toch was er aardig wat publiek afgekomen om de piloten in spe aan te moedigen.

 De volgende klassen kwamen aan de start aan de start:

- Dames reeksen

Bij de dames stond er geen maat op Caro Scharlaeken in de supersnelle Honda CRX zij won deze klasse met overmacht. Het gevecht was er voor de overige podiumplaatsen. Seline Vaesen in de BMW E36 mocht als tweede op het podium en Arianne van Lommel in BMW E46 bezette de derde podiumplek.

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 1600 cc)

In deze klasse wist Sander Mols in Opel Corsa er met de grootste beker vandoor te gaan de tweede plaats was voor Nico Bellen, ook in een Opel maar dan een Astra. Jack van Weert in Ford Fiesta kwam als derde over de streep.

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)

Competitie wagens (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)

De snelste klasse was een prooi voor Ruud Lavrijsen in de Peugeot 206 GTI op een zucht was Jo Weltjens in de mooie Ford Focus en derde was Davy Raeves in Rover MG ZR.
.4×4 wagens (vier wiel aangedreven wagens)

In deze klasse slechts twee deelnemers. Toch wisten de heren er een mooie show van te maken. In de finale pakte Andre Severijns in de Audi TT resoluut de leiding en stond deze niet meer af. Luc Lambrechts in de Subaru Impreza werd tweede.

De organisatie kijkt ondanks de vergunningsproblemen terug op een geslaagd kort seizoen. We hebben toch mooie races gezien en het publiek wist de weg naar ons circuit in de Kempen goed te vinden. Wij (de organisatie) bedanken alle medewerkers en vrijwilligers voor hun inzet en hopen u volgend seizoen allen in goede gezondheid terug te zien op ons mooie circuit.

lavrijsen Maeyninckx mols scharlaekenseverijnspodium_e podiumA podiumB podiumc podiumD

Facebook Twitter Email
Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives