Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.
 lauwers

Persbericht

 

Het aftellen is begonnen voor de 5de race van het SRX seizoen. Deze keer gaan de tien SsangYong Actyon sports naar het glossocircuit in Arendonk waar de deelnemers voor de eerste keer op dit legendarisch circuit zullen rijden.
Het circuit van Arendonk bevindt zich tussen Turnhout en de Nederlandse grens en het is ondertussen een historisch erfgoed geworden voor de Belgische Rallycross. 25 Jaar geleden werden hier nog grote Europese wedstrijden georganiseerd maar ondertussen is het groot circuit al 18jaar gesloten.Gelukkig is het einde van de tunnel éindelijk in zicht en verwacht wordt dat 2019 het jaar van Arendonk gaat worden. Ondertussen zal de SRX CUP nog op het kleine circuit rijden. Het zal de eerste én laatste keer worden voor de SRX piloten want volgend jaar hopen wij op het grote circuit te rijden.

Een “World Cup” wedstrijd

Voor de wedstrijd van zondag 19 Augustus staat er alvast een uniek wedstrijdprogramma op de planning. Naar aanleiding van het succes van de Rode Duivels op het WK, organiseren we een “World Cup” wedstrijd. Eerst starten we met 64 kwalificatie manches waar elke team één keer tegen elkaar rijdt.

Eens deze manches achter de rug zijn maken we een tussenklassement op en strijden de 5de, 4de en 3de in de kleine finale voor een plaats in de grote finale. Uiteindelijk gaat de strijd tussen de 3 beste geklasseerden voor de hoogste podiumplaats.

Net zoals bij elke Rallycross wedstrijd is er ook in Arendonk een joker ronde voorzien. Maar in tegenstelling tot Maasmechelen en Valkenswaard is deze joker ronde sneller dan het gewone circuit. Een aanpassing die zondag ongetwijfeld nog tot leuke verrassingen zal zorgen.

Drie nieuwe teams

Onder de deelnemers zien we enkele gekende gezichten maar ook deze race zijn er weer nieuwe teams. Tim Crabbe en Tom Werner, beide SsangYong dealer, kruipen voor de eerste keer achter het stuur van hun SsangYong. En bij de Media auto van SsangYong zien we Jean-Christophe Herminaire die de kleuren van L’Avenir komt verdedigen! Onder de gekende gezichten is het uitkijken naar Stéphane Lémeret die al meermaals aantoonde de wagen perfect onder de knie te hebben en uiteraard ook Marc Lauwers dat een thuismatch speelt in “zijn” Arendonk.

De toegang tot de wedstrijd is volledig gratis en alle SsangYong-eigenaren uit Arendonk krijgen een gratis drankje tijdens de race!

Deelnemerslijst SRX Cup Arendonk1. Media SSY België/L’Avenir (Jean-Christophe Herminaire)2. Garage Crabbe (Tim Crabbe)

3. Garage ECC (Tom Werner)

4. Sudpresse/7Dimanche (Stéphane Lémeret)

5. Mettet (Denis Freres)

6. Lauwers (Marc Lauwers)

7. Autodis (Kim Longhino)

8. X-Raids Racing (Nigel Bailly – Geoffroy Noël de Burlin)

9. NRJ Radio (Thomas Leclerc)

Facebook Twitter Email
Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives