Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

PERSBERICHT Nr. 6/ 2018                           29 juli 2018,  VAS/Regionaal Rallycross


Op 29 juli vond de 4e race in het kampioenschap en de 2e race op het korte Glossocircuit plaats. Ondanks een wat kleiner deelnemersveld konden de in grote getalen aanwezig publiek toch genieten van een spannend dagje autosport.

De volgende klasses kwamen in aktie:

Regionaal A (wagens tot 1600cc)

De “kleine” klasse met ditmaal een klein deelnemersveld met slechts 9 inschrijvingen. Toch werd er in de heats en de finale fel gestreden voor de eren plaatsen. Na een crash overigens zonder erg, werd de finale afgebroken, een herstart was nodig. Was de eerste start voor Dexters Didier in de herstart was er een kanonstart voor Demandt Benny in de snelle Honda Civic, hij stond zijn koppositie niet meer af. Achter hem werd fel gevochten voor de ereplaatsen, Didier Dexters in Toyota MR2 werd 2e en Rens van der Linde in Honda Civic werd 3e.

 

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

De grote klasse met de meeste deelnemers en een pak kanshebbers voor de overwinning. Jan Driessen in zijn BMW Compact wist bij de start de kop te veroveren en ook hij stond deze niet meer af. Winst dus voor Jan Driessen. Achter hem werd ook nu weer fel gevochten om de ereplaatsen. Jonas Kemps in zijn BMW M3 werd mooi 2e net voor de verrassend snelle Stijn Severijns in de Opel Ascona.

 

De Promo klasse.

In deze klasse staat dit jaar geen maat op Rudy Loodts in de Opel Corsa, opnieuw een overwinning voor hem.  Daarmee staat zijn score dit seizoen op 100%. Achter hem kwam Thijs Devijn ook in Opel Corsa als 2e over de meet en Eddy Vandepas in Peugeot 205 GTI werd derde. Wim van Tiggelen en Werner Nietveld werden beiden gediskwalificeerd wegens inhalen onder gele vlag.

 

 demandt driessen loodts

podiumA podiumB podiumC

Een warme dag op het korte Glosso circuit waar het publiek heeft genoten van vlot georganiseerde races. Organisatie en publiek kunnen terugkijken op een mooie zonnig dagje autosport.

 

Volgende race in 2018 (ovb van wijzingingen):

22 September 2018 !                       training –  23 September 2018 !                      V.A.S wedstrijd

Facebook Twitter Email
Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives