Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

 

Op 23 en 24 juni konden de niet licentiehouders hun kunsten komen vertonen tijdens  de eerste opendeur rallycross race van dit seizoen op het korte Glosso circuit in Arendonk.
Spanning en sensatie stond er op het programma voor publiek en meegereisde supporters.

De volgende klassen kwamen aan de start:

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 16oo cc)
In deze klasse met  19 inschrijvingen werd in de heats hevige strijdt geleverd voor een plaats in een van de finales.  In de finale was Jarno Jacobs in de Citroen Saxo het hele veld te snel af. Hij ging er met de grote beker vandoor, Martijn Engelen in een VW Golf miste de start maar wist zich tot de tweede plaats op te vechten. Derde werd Dennis Janssens in Honda CRX.

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)
Ook hier veel strijdt in de heats maar de finale was de kers op de taart. Jan Nooyens in Mazda MX3 en Gunther Smolders in BMW E36 streden deur aan deur tot op de streep voor de overwinning. Gunther Smolders wist zijn BMW juist voor Jan Nooyens te houden Tim Bakker in Opel Astra F kwam als derde over de meet met het hele pak finalisten op zijn hielen.

Damesreeksen klasse c
Ook vandaag weer deden de dames niet onder voor de heren.  De 14 ingeschreven dames deden niet voor elkaar onder en gaven elkaar geen centimeter cadeau. Er werd gestreden met het mes tussen de tanden. In de finale was Miranda Jaskowiak in de Honda Civic een tik te snel voor Caro Schaerlaeken in de Honda CRX voor de gelegenheid uitgerust met duivelshoorntjes. Derde werd Nancy Thys in Opel Corsa.

Competitie wagens   (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)
In deze klasse zagen we een ware broederstrijd de twee 4×4 Subaru Impreza’s van Dirk en Luc Lambrechts waren veel te snel voor de rest van het veld, hadden ze tijdens de heats er nog een gewoonte van gemaakt om een valse start te veroorzaken, in de finale ging het in een keer goed. Dirk Lambrechts stoof weg vlak voor Luc Lambrechts, deze volgorde bleef tot aan de finish. Bar van Dooren in Opel Kadett was best of the rest.

De volgende race op het Glosso circuit staat gepland voor 28/29 juli aanstaande, dan rijden de VAS/Regionale piloten hun 2e race op het Glosso circuit.

jacobs Jaskowiak lambrechts smolders

podium_a podium_b podium_c podium_d

Facebook Twitter Email
Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives