Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Uitgestelde 1e race op het Glosso circuit voor het Regionaal/VAS kampioenschap spannende races voor grote publieke belangstelling

Op 3 juni jongstleden vond de seizoensopener plaats voor het Glossocircuit, traditioneel is dit de herdenkingsprijs Willy Sneyers, dit jaar alweer de 40e editie.  Een latere start van het seizoen op het Glosso circuit vanwege bouw werkzaamheden en vergunningsperikelen.
Er werd gereden op het korte circuit, voor het grote circuit is het nog te vroeg.

 Het zonnetje deed zijn best en zorgde voor aangename temperaturen voor het vele publiek langs het circuit.

Regionaal A (wagens tot 1600cc)

Deze klasse was dit keer een buit voor de snelle Toyota Mr2 van Didier Dexters die het snelst weg was bij de start van de finale. Benny Demandt in Honda Civic volgde op korte afstand en werd tweede. Davy wijnandts maakte een valse start en leek kansloos voor een podiumplaats meer met de nodige vechtlust wist hij toch nog 3e te worden.

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

Bij de zware jongens lieten de vooraf aangewezen favorieten enkele steekjes vallen waardoor de finale een prooi werd voor Thomas Weltjens en zijn razend snelle Corsa die zich als een vis in het water voelt op het korte Glosso circuit. Jan Driessen in zijn BMW compact greep de tweede plaats en Dirk Mooren in Opel Astra F GSI werd derde na een spannende finale race.

De Promo klasse.

In deze klasse met 12 deelnemers was Rudy Loodts in Opel Corsa het snelst en ging met de grootste bos bloemen naar huis. Wim van Tiggelen in Peugeot 205 legde beslag op de tweede plaats en Eddy Vandepas in Peugeot 205 GTI werd derde.

 

Het Glosso circuit was er dan  toch klaar voor, De afgelopen maanden hebben de medewerkers en het bestuur hard gewerkt om het circuit voor zowel toeschouwers als ook publiek veilig te maken, en de problemen met vergunningen op te lossen zodat er toch gereden en gestreden kon worden, Een woord van dank namens de voorzitter Dhr Meulemans gaat naar de vrijwilligers die keihard gewerkt hebben om dit race weekend mogelijk te maken !!

 

Volgende race in 2018 (ovb van wijzingingen):
23 Juni 2018                       training – 24 Juni  2018                      Opendeur races

dexters loodts weltjens

podium_A podium_B podium_C

Facebook Twitter Email
Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives