Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

 

Voor de laatste keer dit seizoen was er vandaag volop actie op het  korte GLOSSOCIRCUIT in de Kempen. Een stralend nazomer zon zorgde ervoor dat het prettig vertoeven was en de amateur piloten verwenden het talrijke publiek met een hele dag spektakel. Spannende heats en finales die niet onder deden voor de “grote” jongens. Er werd gestreden op de grens van het toelaatbare en soms erover, dat werd dan door de wedstrijdleiding beloond met een zwarte vlag, uitsluiting voor de heat.

De volgende klassen kwamen aan de start, in totaal bijna 100 inschrijvingen !

- Dames reeksen
De dames waren zeer aan elkaar gewaagd dit weekend, er werd gevochten voor iedere meter.
In de finale was het echter Marielle Jonkers in een VW Golf die de kop start nam  en de leiding niet meer afstond. Tweede werd Miranda Jaskowiak in Honda Civic en de laatste podiumplaats was voor Rina van Thielen in BMW Compact.

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 16oo cc)
Ook hier was de start in de finale beslissend, Andy van Dooren in de snelle Opel Corsa nam bij de start de leiding en stond deze niet meer af. Om de overige podiumplaatsen werd nog fel gevochten. Stephan Willemse in Citroen Saxo werd 2e en Henk van Lieshout ook in Citroen Saxo derde.

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)
De zwaardere klasse was een prooi voor Jo Weltjens in de mooie Ford Fiesta, Tweede werd Ludo Keirseblick in Opel Astra en derde werd Kristof de Backer ook in Opel Astra.

Competitie wagen (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)
In deze klasse was de start ook beslissend echter op een andere manier dan verwacht. Na twee valse starts werd de Subaru Impreza van Dirk Lambrechts uitgesloten van deelname en greep Luc Lambrechts ook in een Subaru Impreza zijn kans. De ultieme aanval van Thomas Weltjens in de razend snelle Opel Corsa werd succesvol afgeslagen de derde plaats was voor Bob Westhof ook in een snelle Corsa

De rst’s reden een demo race, de jonge gasten lieten zien dat het niet altijd razend snel hoeft te gaan om spannend te zijn. Winst in deze klasse was voor Jochen verhoeven, voor Seppe Jacobs en Jill Chalmet.

 

Staf Meulemans, voorzitter Glosso: “Een mooi einde van een schitterend seizoen, de weergoden waren in 2017 eens met ons en ook de verdere ontwikkelingen doen ons positief naar de toekomst van ons Glosso circuit kijken, wij hopen u allen in 2018 in goede gezondheid weer te verwelkomen op ons mooie circuit.”

podiumklasseA podiumklasseB podiumklasseC podiumklasseD podiumrst rst vandooren weltjenslambrechtsmariellejonkers

Facebook Twitter Email
Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives