Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Nieuws

PERSBERICHT Nr. 6/ 2019          29 September 2019,  Opendeur races Rallycross

Op 29 september was  het circuit in de Kempen weer het strijdtoneel voor de amateur racers. De ploten die nog niet in het bezit zijn van een licentie kwamen hun kunsten komen vertonen in een echte race op het korte Glosso circuit.
Een prima gelegenheid om te proeven van het echte rallycross gevoel.

De weergoden werkten dit keer niet mee, de hemelsluizen gingen diverse keren open en maakten van het circuit een glibber en modderboel. Toch was er aardig wat publiek afgekomen om de piloten in spe aan te moedigen.

 De volgende klassen kwamen aan de start aan de start:

- Dames reeksen

Bij de dames stond er geen maat op Caro Scharlaeken in de supersnelle Honda CRX zij won deze klasse met overmacht. Het gevecht was er voor de overige podiumplaatsen. Seline Vaesen in de BMW E36 mocht als tweede op het podium en Arianne van Lommel in BMW E46 bezette de derde podiumplek.

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 1600 cc)

In deze klasse wist Sander Mols in Opel Corsa er met de grootste beker vandoor te gaan de tweede plaats was voor Nico Bellen, ook in een Opel maar dan een Astra. Jack van Weert in Ford Fiesta kwam als derde over de streep.

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)

Competitie wagens (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)

De snelste klasse was een prooi voor Ruud Lavrijsen in de Peugeot 206 GTI op een zucht was Jo Weltjens in de mooie Ford Focus en derde was Davy Raeves in Rover MG ZR.
.4×4 wagens (vier wiel aangedreven wagens)

In deze klasse slechts twee deelnemers. Toch wisten de heren er een mooie show van te maken. In de finale pakte Andre Severijns in de Audi TT resoluut de leiding en stond deze niet meer af. Luc Lambrechts in de Subaru Impreza werd tweede.

De organisatie kijkt ondanks de vergunningsproblemen terug op een geslaagd kort seizoen. We hebben toch mooie races gezien en het publiek wist de weg naar ons circuit in de Kempen goed te vinden. Wij (de organisatie) bedanken alle medewerkers en vrijwilligers voor hun inzet en hopen u volgend seizoen allen in goede gezondheid terug te zien op ons mooie circuit.

lavrijsen Maeyninckx mols scharlaekenseverijnspodium_e podiumA podiumB podiumc podiumD

 Op 29 september aanstaande is het circuit in de Kempen weer het strijdtoneel voor de amateur racers. De ploten die nog niet in het bezit zijn van een licentie mogen hun kunsten komen vertonen in een echte race op het korte Glosso circuit.
Een prima gelegenheid om te proeven van het echte rallycross gevoel.

Voor het publiek betekent dit sensatie, schuivers en veel spannende heats met als afsluiter de finales waar de winnaars in de diverse klassen hun bekers en bloemen kunnen verdienen.

 

De volgende klassen komen aan de start:

Dames reeksen

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 1600 cc)

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)

Competitie wagens (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)

4×4 wagens (vier wiel aangedreven wagens)

 

Om 9u15 wordt gestart met de trainingen, de eerste reeks begint om 10u30

Voor een gedetailleerde timing verwijzen wij u naar onze website: http://www.glossocircuit.be

 

Terug van kort weggeweest zijn de 2CV racers. Een Nederlandse low-budget raceklasse die op het Glosso circuit een race meetellend voor het Nederlands kampioenschap komen rijden. Alle wagens gaan tegelijk de baan op en zijn nagenoeg gelijk. Het komt dus aan op de rijderskunst. De 2CV racers doen al sinds jaar en dag het Glosso circuit aan en telkens weer krijgen zij het publiek op de banken.


U kunt genieten van een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro voor Kinderen van 12 tot 14 jaar 5 €.. Kinderen jonger dan 12 en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.

De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Aanvullende informatie en foto’s  kunt u vinden op onze website www.glossocircuit.be

 

663O2725 663O3209 663O3240

 

 

 

Het Glosso circuit bereik je via de E34 Antwerpen – Eindhoven, afrit 25 richting Oud-Turnhout. Vanaf dan volg je de bewegwijzering naar het circuit. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en het Paddock is voor iedereen gratis toegankelijk. De parking is vlakbij het circuit.

De deelnemers die van uit Nederland komen niet afrit 25 kunnen nemen door wegen werken maar afrit 26 moeten nemen en door Arendonk centrum moeten rijden

 

Zaterdag  28 september 2019:
11h00 -15h30: Verplichte administratieve controle voor piloten boven  in de cafetaria op het circuit.

11h15 – 16h00: verplichte technische controle van de ingeschreven wagen en de uitrusting van de piloot.

13h30 – 17h00: trainingen

 

Zondag 29 september 2019:

08h00 – 09h00: Administratieve controle van piloten welke op zaterdag 28/09/2019 niet kunnen aanwezig zijn wegens omstandigheden.

08h15 – 09h15 : technische keuring van de wagens en uitrusting van piloten welke op zaterdag 28/09/2019 niet aanwezig kunnen zijn wegens omstandigheden.

09h30 – 10h00: trainingen enkel voor piloten die zaterdag 28/09/2019 nog niet getraind hebben.

10h30: briefing

11h00: start eerste reeks.

Opmerking: deze timing kan mogelijk nog aangepast worden in functie van het aantal deelnemers en weersomstandigheden.

Op 28 juli waren de amateurracers weer present op het Glosso circuit te Arendonk.
De weergoden zorgden voor een extra moeilijkheid het was niet droog maar ook weer niet echt nat, de finales werden wel verreden op een natte baan.

Met 60 deelnemers een vol veld en vele slippertjes.

In de 3 manches werd in alle klassen fel gestreden om een snelle tijd te rijden en zodoende een plaats in de finale te bemachtigen.
De volgende klassen kwamen aan de start:

- Dames reeksen

De dames deden ook dit keer qua strijdlust niet onder voor de heren, echter in de finale was Briers Sofie in de Citroen Saxo het hele veld e snel af bij de start en vanaf de kop reed ze als eerste over de streep, tweede werd na een korte strijdt Rooyackers Kelly in een Opel Astra en derde werd Vaesen Seline in een BMW E36

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 16oo cc)

De kleine klasse was vandaag groots in chaos, toen de kruitdampen opgetrokken waren ging Mols Sander in Opel Corsa er met de grootste beker vandoor, tweede werd Hendrickx Larris ook in Opel Corsa en derde werd Willemse Stephan in Citroen Saxo.

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)

Bij de grote(re) jongens was het de kleine Peugeot 205 GTI van Lavrijsen Ruud die de dikke BMW E36 van Lantin Dimitri en Bogaerts Bart voor bleef.

Competitie wagens (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)
In deze klasse stond er opnieuw geen maat op de beide Subaru Impreza’s van Lambrechts Dirk, eerste en Lambrechts Luc als tweede. De derde plaats was voor good  old Achten Tony in de Nissan Sunny GTI/R.

Het Glosso circuit kijkt tevreden terug op een mooie dag met veel spektakel en zien u graag allen weer terug op onze volgende race.

 

Volgende race in 2019 (ovb van wijzingingen):

Training op zaterdag 28 september.

Opendeur wedstrijd op 29 september 2019.

briers lambrechts lavrijsen mols podiumA PodiumB podiumC podiumD

Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives