Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Nieuws

 

Op 23 en 24 juni konden de niet licentiehouders hun kunsten komen vertonen tijdens  de eerste opendeur rallycross race van dit seizoen op het korte Glosso circuit in Arendonk.
Spanning en sensatie stond er op het programma voor publiek en meegereisde supporters.

De volgende klassen kwamen aan de start:

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 16oo cc)
In deze klasse met  19 inschrijvingen werd in de heats hevige strijdt geleverd voor een plaats in een van de finales.  In de finale was Jarno Jacobs in de Citroen Saxo het hele veld te snel af. Hij ging er met de grote beker vandoor, Martijn Engelen in een VW Golf miste de start maar wist zich tot de tweede plaats op te vechten. Derde werd Dennis Janssens in Honda CRX.

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)
Ook hier veel strijdt in de heats maar de finale was de kers op de taart. Jan Nooyens in Mazda MX3 en Gunther Smolders in BMW E36 streden deur aan deur tot op de streep voor de overwinning. Gunther Smolders wist zijn BMW juist voor Jan Nooyens te houden Tim Bakker in Opel Astra F kwam als derde over de meet met het hele pak finalisten op zijn hielen.

Damesreeksen klasse c
Ook vandaag weer deden de dames niet onder voor de heren.  De 14 ingeschreven dames deden niet voor elkaar onder en gaven elkaar geen centimeter cadeau. Er werd gestreden met het mes tussen de tanden. In de finale was Miranda Jaskowiak in de Honda Civic een tik te snel voor Caro Schaerlaeken in de Honda CRX voor de gelegenheid uitgerust met duivelshoorntjes. Derde werd Nancy Thys in Opel Corsa.

Competitie wagens   (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)
In deze klasse zagen we een ware broederstrijd de twee 4×4 Subaru Impreza’s van Dirk en Luc Lambrechts waren veel te snel voor de rest van het veld, hadden ze tijdens de heats er nog een gewoonte van gemaakt om een valse start te veroorzaken, in de finale ging het in een keer goed. Dirk Lambrechts stoof weg vlak voor Luc Lambrechts, deze volgorde bleef tot aan de finish. Bar van Dooren in Opel Kadett was best of the rest.

De volgende race op het Glosso circuit staat gepland voor 28/29 juli aanstaande, dan rijden de VAS/Regionale piloten hun 2e race op het Glosso circuit.

jacobs Jaskowiak lambrechts smolders

podium_a podium_b podium_c podium_d

ADVERTENTIE_Juni2018_OKOp 23 en 24 juni aanstaande kunnen de niet licentiehouders laten zien wat ze kunnen want dan vindt namelijk de eerste opendeur rallycross race van dit seizoen plaats op het korte Glosso circuit in Arendonk.
De inschrijvingen stromen binnen, wie dus nog mee wil doen zal zich snel moeten inschrijven.  We verwachten een heftige strijdt en een groot deelnemersveld in alle klassen.
Het publiek zal smullen van de stunts van de piloten in Spe want het Glosso circuit is vanaf nagenoeg iedere plaats volledig te overzien.

De volgende klassen komen aan de start:
- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 16oo cc)
+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)
Damesreeksen
Competitie wagens   (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)
Gastklasse: 2cv

Alles neemt een aanvang op zaterdag  23 juni  met de technische  keuring en vrije trainingen.    Zondag begint de wedstrijd om 10 uur met de schiftingsreeksen  en  aansluitend  de finales in alle klassen waarbij de snelsten deur aan deur en bumper aan bumper zullen strijden om de prijzen.

 

U kunt genieten van een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro voor volwassenen en voor Kinderen van 12 tot 14 jaar 5 €.. Kinderen jonger dan 12 en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.
De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Aanvullende informatie en foto’s  kunt u vinden op onze website http://www.glossocircuit.be

 

 

Op Zaterdag 23 juni vindt ook de inmiddels beroemde en beruchte O.T.R.T – Glosso BBQ plaats vanaf 19u00. Meer info en inschrijven via de website van OTRT (http://www.otrt.be)

od1 od2

Opendeur RT Glosso Arendonk – 23 en  24 juni 2018– Tijdschema:

Zaterdag  23 juni 2018:

 

 

-                     11h00 -15h30: Verplichte administratieve controle voor piloten boven  in de cafetaria op het circuit.

-                     11h15 – 16h00: verplichte technische controle van de ingeschreven wagen en de uitrusting van de piloot.

-                     13h30 – 17h00: trainingen

 

Zondag  24 juni  2018:

 

 

-                     07h30 – 08h30: Administratieve controle van piloten welke op zaterdag 23/06/2018 niet kunnen aanwezig zijn wegens omstandigheden.

-                     08h00 – 09h00 : technische keuring van de wagens en uitrusting van piloten welke op zaterdag 23/06/2018 niet aanwezig kunnen zijn wegens omstandigheden.

-                     09h00 – 09h30: trainingen enkel voor piloten die zaterdag 23/06/2018 nog niet getraind hebben.

-                     09h45: briefing

-                     10h00: start eerste reeks.

 

 

Opmerking: deze timing kan mogelijk nog aangepast worden in functie van het aantal deelnemers en weersomstandigheden.

Beste sportvriend,

IMG_7535Met spijt in ons hart moeten we onze datums, nationale wedstrijd op 19 augustus 2018 tellend voor het Belgisch Kampioenschap en onze Internationale wedstrijd tellend voor het Belgisch en Duits Nationaal Kampioenschap op 22-23 september 2018 annuleren.

Bij het samenstellen van onze kalender eind 2017, hadden wij niet gedacht dat het opstellen van een omgevingsvergunning zo een zwaar verloop ging kennen. Zelfs met professionele hulp van adviesbureaus heeft ons dit wel een drie tot viertal maanden extra werk bezorgd.

Ondertussen hebben we wel een positief antwoord gekregen, en is onze aanvraag ontvankelijk en volledig verklaard. Echter looptijd van dit onderzoek bij de verschillende commissies bedraagt 120 dagen.

Wat we kunnen terug vinden op het omgevingsloket is: uiterste datum beslissing valt op 22-09-2018.

Arbeid bij Glosso zijn vele handen, echter deze tijd is ook voor ons niet haalbaar want dan zouden we “Back In Time ” moeten werken.

Zelfs na 25 jaar wordt ons laaiend enthousiasme weer eens getemperd maar geloof ons. Wij zijn er klaar voor!

 

Met vriendelijke groeten.

Het bestuur.

Glosso Circuit Arendonk.

Uitgestelde 1e race op het Glosso circuit voor het Regionaal/VAS kampioenschap spannende races voor grote publieke belangstelling

Op 3 juni jongstleden vond de seizoensopener plaats voor het Glossocircuit, traditioneel is dit de herdenkingsprijs Willy Sneyers, dit jaar alweer de 40e editie.  Een latere start van het seizoen op het Glosso circuit vanwege bouw werkzaamheden en vergunningsperikelen.
Er werd gereden op het korte circuit, voor het grote circuit is het nog te vroeg.

 Het zonnetje deed zijn best en zorgde voor aangename temperaturen voor het vele publiek langs het circuit.

Regionaal A (wagens tot 1600cc)

Deze klasse was dit keer een buit voor de snelle Toyota Mr2 van Didier Dexters die het snelst weg was bij de start van de finale. Benny Demandt in Honda Civic volgde op korte afstand en werd tweede. Davy wijnandts maakte een valse start en leek kansloos voor een podiumplaats meer met de nodige vechtlust wist hij toch nog 3e te worden.

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

Bij de zware jongens lieten de vooraf aangewezen favorieten enkele steekjes vallen waardoor de finale een prooi werd voor Thomas Weltjens en zijn razend snelle Corsa die zich als een vis in het water voelt op het korte Glosso circuit. Jan Driessen in zijn BMW compact greep de tweede plaats en Dirk Mooren in Opel Astra F GSI werd derde na een spannende finale race.

De Promo klasse.

In deze klasse met 12 deelnemers was Rudy Loodts in Opel Corsa het snelst en ging met de grootste bos bloemen naar huis. Wim van Tiggelen in Peugeot 205 legde beslag op de tweede plaats en Eddy Vandepas in Peugeot 205 GTI werd derde.

 

Het Glosso circuit was er dan  toch klaar voor, De afgelopen maanden hebben de medewerkers en het bestuur hard gewerkt om het circuit voor zowel toeschouwers als ook publiek veilig te maken, en de problemen met vergunningen op te lossen zodat er toch gereden en gestreden kon worden, Een woord van dank namens de voorzitter Dhr Meulemans gaat naar de vrijwilligers die keihard gewerkt hebben om dit race weekend mogelijk te maken !!

 

Volgende race in 2018 (ovb van wijzingingen):
23 Juni 2018                       training – 24 Juni  2018                      Opendeur races

dexters loodts weltjens

podium_A podium_B podium_C

Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives