laatste foto’s
Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Nieuws

 

Voor de laatste keer dit seizoen was er vandaag volop actie op het  korte GLOSSOCIRCUIT in de Kempen. Een stralend nazomer zon zorgde ervoor dat het prettig vertoeven was en de amateur piloten verwenden het talrijke publiek met een hele dag spektakel. Spannende heats en finales die niet onder deden voor de “grote” jongens. Er werd gestreden op de grens van het toelaatbare en soms erover, dat werd dan door de wedstrijdleiding beloond met een zwarte vlag, uitsluiting voor de heat.

De volgende klassen kwamen aan de start, in totaal bijna 100 inschrijvingen !

- Dames reeksen
De dames waren zeer aan elkaar gewaagd dit weekend, er werd gevochten voor iedere meter.
In de finale was het echter Marielle Jonkers in een VW Golf die de kop start nam  en de leiding niet meer afstond. Tweede werd Miranda Jaskowiak in Honda Civic en de laatste podiumplaats was voor Rina van Thielen in BMW Compact.

- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 16oo cc)
Ook hier was de start in de finale beslissend, Andy van Dooren in de snelle Opel Corsa nam bij de start de leiding en stond deze niet meer af. Om de overige podiumplaatsen werd nog fel gevochten. Stephan Willemse in Citroen Saxo werd 2e en Henk van Lieshout ook in Citroen Saxo derde.

+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)
De zwaardere klasse was een prooi voor Jo Weltjens in de mooie Ford Fiesta, Tweede werd Ludo Keirseblick in Opel Astra en derde werd Kristof de Backer ook in Opel Astra.

Competitie wagen (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)
In deze klasse was de start ook beslissend echter op een andere manier dan verwacht. Na twee valse starts werd de Subaru Impreza van Dirk Lambrechts uitgesloten van deelname en greep Luc Lambrechts ook in een Subaru Impreza zijn kans. De ultieme aanval van Thomas Weltjens in de razend snelle Opel Corsa werd succesvol afgeslagen de derde plaats was voor Bob Westhof ook in een snelle Corsa

De rst’s reden een demo race, de jonge gasten lieten zien dat het niet altijd razend snel hoeft te gaan om spannend te zijn. Winst in deze klasse was voor Jochen verhoeven, voor Seppe Jacobs en Jill Chalmet.

 

Staf Meulemans, voorzitter Glosso: “Een mooi einde van een schitterend seizoen, de weergoden waren in 2017 eens met ons en ook de verdere ontwikkelingen doen ons positief naar de toekomst van ons Glosso circuit kijken, wij hopen u allen in 2018 in goede gezondheid weer te verwelkomen op ons mooie circuit.”

podiumklasseA podiumklasseB podiumklasseC podiumklasseD podiumrst rst vandooren weltjenslambrechtsmariellejonkers

 

Voor de laatste keer dit seizoen zwaaien de poorten van het korte GLOSSOCIRCUIT in de Kempen weer open. Ook dit jaar weer voor de  traditionele afsluiter van het seizoen,  de opendeur races waarin niet licentiehouders hun kunsten komen vertonen.

De inschrijvingen voor dit spektakel lopen binnen. Een groot aantal amateurs willen laten zien dat ook zij een stukje kunnen rijden. Voor velen onder hen is het de eerste kennismaking met rallycross in race outfit.  Vaak komen familie en vrienden mee om te supporteren.

De verwachtingen staan bij de beginnende piloten hoog gespannen, want zij dienen zoals gezegd de daad bij het woord te voegen.  En dat heeft meestal tot  resultaat  dat de koprollen, schuivers en slippers niet meer te tellen zijn.

De volgende klassen komen aan de start:
- Dames reeksen
- 1600 (wagens met een motorinhoud minder dan 16oo cc)
+1600 (wagens met een motorinhoud van meer dan 1600 cc)
Competitie wagen (wagens die meerijden in de regionale, nationale of internationale races)
Alles neemt een aanvang op zaterdag  14 oktober  met de technische  keuring en vrije trainingen.    Zondag begint de wedstrijd om 10 uur met drie schiftingsreeksen  en  aansluitend  de FINALES.

Als gast klasse rijden de 2cv’s ook dit keer weer mee. Een low budget klasse waar plezier en betaalbaar racen hoog in de ranglijst staat. Alle wagens gaan tegelijk de baan op, spektakel verzekerd.

 

U kunt genieten van een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro voor volwassenen en voor Kinderen van 12 tot 14 jaar, kansarmen, allochtonen, personen met een handicap, en gepensioneerden aan 5 €.. Kinderen jonger dan 12 en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.
De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

663O3881 663O4053 IMG_0887

Zaterdag  14 oktober 2017:

-    11h00 -15h30: Verplichte administratieve controle voor piloten boven  in de cafetaria op het circuit.
-    11h15 – 16h00: verplichte technische controle van de ingeschreven wagen en de uitrusting van de piloot.
-    13h30 – 17h00: trainingen

Zondag  15 oktober  2017:

-    07h30 – 08h30: Administratieve controle van piloten welke op zaterdag 14/10/2017 niet kunnen aanwezig zijn wegens omstandigheden.
-    08h00 – 09h00 : technische keuring van de wagens en uitrusting van piloten welke op zaterdag niet aanwezig kunnen zijn wegens omstandigheden.
-    09h00 – 09h30: trainingen enkel voor piloten die zaterdag 14/10/2017 nog niet getraind hebben.
-    09h45: briefing
-    10h00: start eerste reeks.

Opmerking: deze timing kan mogelijk nog aangepast worden in functie van het aantal deelnemers en weersomstandigheden.

Op 13 augustus aanstaande stond opnieuw een race voor het Regionaal/Vas kampioenschap op het programma op het korte overzichtelijke Glosso circuit te Arendonk.
De VAS/Regionale piloten reden hun laatste race op het Glosso circuit, er volgen nog 2 wedstrijden in hun kampioenschap op de Duivelsberg te Maasmechelen.

Een om diverse redenen dun deelnemersveld zorgde voor spektakel, en het talrijk verschenen publiek heeft zich gedurende de dag kostelijk vermaakt, met mooie reeksen en spannende finales.

De volgende klassen kwamen in aktie:

Regionaal A (wagens tot 1600cc)

In deze klasse ging favoriet Steven van Nunspeet in Honda Civic er met de winst vandoor en raapt ook nog eens  20 punten op voor het kampioenschap. Didier Dexters in Toyota MR2 ging na hevige gevechten als tweede over de meet, Jean Pierre Verstraeten in Toyota Corolla kon net Davy Wynants in Seat Ibiza voorblijven en mocht het derde trapje van het podium beklimmen.

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

De zware jongens zorgden ook dit keer weer voor veel spektakel Andy Leysen in BMW 530 kwam als eerste uit de start chaos waar de heren met 5 naast elkaar op de eerste bocht afvlogen. Andy gaf zijn eerste plaats niet meer af. Achter Andy werd hevig gestreden voor de overige podiumplaatsen. Stijn Severijns in Opel Ascona B wist de tweede plaats weg te kapen voor Dirk Mooren in Opel Astra.

De Promo klasse.

In deze klasse dit keer 12 deelnemers het veld lag in de heats telkens heel dicht bij elkaar. Bram Schepens in Peugeot 106 ging er met de winst vandoor. Yorick Maeyninckx in Opel Kadett kwam als tweede en Wim van Tiggelen in Peugeot 205 kon zijn derde plaats vasthouden tot over de meet.

Tijdens de finales konden we ook nog 2 koprollen (piloten bleven ongedeerd) en diverse valse starts noteren.

De volgende race op het Glossocircuit is opnieuw een opendeur race op 14/15 oktober aanstaande.

schepens nunspeet  leysen podium_A podium_B podium_C

Goedemorgen, zojuist zijn de trainingen op het Glosso circuit gestart. Om 11u15 gaat de eerste reeks van start.

Gedurende de dag zal ik de foto’s plaatsen op onze fotopagina (klik op de foto)

IMG_7250

Sponsoren/Partners
Next race
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives