Weersverwachting
Arendonk
Meer weer in Arendonk
Inkom
Een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 5 euro. De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

Motorsportsmediaservice

 lauwers

Persbericht

 

Het aftellen is begonnen voor de 5de race van het SRX seizoen. Deze keer gaan de tien SsangYong Actyon sports naar het glossocircuit in Arendonk waar de deelnemers voor de eerste keer op dit legendarisch circuit zullen rijden.
Het circuit van Arendonk bevindt zich tussen Turnhout en de Nederlandse grens en het is ondertussen een historisch erfgoed geworden voor de Belgische Rallycross. 25 Jaar geleden werden hier nog grote Europese wedstrijden georganiseerd maar ondertussen is het groot circuit al 18jaar gesloten.Gelukkig is het einde van de tunnel éindelijk in zicht en verwacht wordt dat 2019 het jaar van Arendonk gaat worden. Ondertussen zal de SRX CUP nog op het kleine circuit rijden. Het zal de eerste én laatste keer worden voor de SRX piloten want volgend jaar hopen wij op het grote circuit te rijden.

Een “World Cup” wedstrijd

Voor de wedstrijd van zondag 19 Augustus staat er alvast een uniek wedstrijdprogramma op de planning. Naar aanleiding van het succes van de Rode Duivels op het WK, organiseren we een “World Cup” wedstrijd. Eerst starten we met 64 kwalificatie manches waar elke team één keer tegen elkaar rijdt.

Eens deze manches achter de rug zijn maken we een tussenklassement op en strijden de 5de, 4de en 3de in de kleine finale voor een plaats in de grote finale. Uiteindelijk gaat de strijd tussen de 3 beste geklasseerden voor de hoogste podiumplaats.

Net zoals bij elke Rallycross wedstrijd is er ook in Arendonk een joker ronde voorzien. Maar in tegenstelling tot Maasmechelen en Valkenswaard is deze joker ronde sneller dan het gewone circuit. Een aanpassing die zondag ongetwijfeld nog tot leuke verrassingen zal zorgen.

Drie nieuwe teams

Onder de deelnemers zien we enkele gekende gezichten maar ook deze race zijn er weer nieuwe teams. Tim Crabbe en Tom Werner, beide SsangYong dealer, kruipen voor de eerste keer achter het stuur van hun SsangYong. En bij de Media auto van SsangYong zien we Jean-Christophe Herminaire die de kleuren van L’Avenir komt verdedigen! Onder de gekende gezichten is het uitkijken naar Stéphane Lémeret die al meermaals aantoonde de wagen perfect onder de knie te hebben en uiteraard ook Marc Lauwers dat een thuismatch speelt in “zijn” Arendonk.

De toegang tot de wedstrijd is volledig gratis en alle SsangYong-eigenaren uit Arendonk krijgen een gratis drankje tijdens de race!

Deelnemerslijst SRX Cup Arendonk1. Media SSY België/L’Avenir (Jean-Christophe Herminaire)2. Garage Crabbe (Tim Crabbe)

3. Garage ECC (Tom Werner)

4. Sudpresse/7Dimanche (Stéphane Lémeret)

5. Mettet (Denis Freres)

6. Lauwers (Marc Lauwers)

7. Autodis (Kim Longhino)

8. X-Raids Racing (Nigel Bailly – Geoffroy Noël de Burlin)

9. NRJ Radio (Thomas Leclerc)

PERSBERICHT Nr. 6/ 2018                           29 juli 2018,  VAS/Regionaal Rallycross


Op 29 juli vond de 4e race in het kampioenschap en de 2e race op het korte Glossocircuit plaats. Ondanks een wat kleiner deelnemersveld konden de in grote getalen aanwezig publiek toch genieten van een spannend dagje autosport.

De volgende klasses kwamen in aktie:

Regionaal A (wagens tot 1600cc)

De “kleine” klasse met ditmaal een klein deelnemersveld met slechts 9 inschrijvingen. Toch werd er in de heats en de finale fel gestreden voor de eren plaatsen. Na een crash overigens zonder erg, werd de finale afgebroken, een herstart was nodig. Was de eerste start voor Dexters Didier in de herstart was er een kanonstart voor Demandt Benny in de snelle Honda Civic, hij stond zijn koppositie niet meer af. Achter hem werd fel gevochten voor de ereplaatsen, Didier Dexters in Toyota MR2 werd 2e en Rens van der Linde in Honda Civic werd 3e.

 

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

De grote klasse met de meeste deelnemers en een pak kanshebbers voor de overwinning. Jan Driessen in zijn BMW Compact wist bij de start de kop te veroveren en ook hij stond deze niet meer af. Winst dus voor Jan Driessen. Achter hem werd ook nu weer fel gevochten om de ereplaatsen. Jonas Kemps in zijn BMW M3 werd mooi 2e net voor de verrassend snelle Stijn Severijns in de Opel Ascona.

 

De Promo klasse.

In deze klasse staat dit jaar geen maat op Rudy Loodts in de Opel Corsa, opnieuw een overwinning voor hem.  Daarmee staat zijn score dit seizoen op 100%. Achter hem kwam Thijs Devijn ook in Opel Corsa als 2e over de meet en Eddy Vandepas in Peugeot 205 GTI werd derde. Wim van Tiggelen en Werner Nietveld werden beiden gediskwalificeerd wegens inhalen onder gele vlag.

 

 demandt driessen loodts

podiumA podiumB podiumC

Een warme dag op het korte Glosso circuit waar het publiek heeft genoten van vlot georganiseerde races. Organisatie en publiek kunnen terugkijken op een mooie zonnig dagje autosport.

 

Volgende race in 2018 (ovb van wijzingingen):

22 September 2018 !                       training –  23 September 2018 !                      V.A.S wedstrijd

Op 29 juli aanstaande vindt de 4 race in het kampioenschap en de 2e race op het korte Glossocircuit plaats.  De kruitdampen van de eerste races zijn nauwelijks weggetrokken of de Vas/regionale piloten gaan strijden om de kampioenschaps punten op de omloop in de Kempen.

Om 9u15 starten de VAS/regionale piloten met hun training, rond 11u00 gaat de eerste reeks van start. Om 16u00 staan de snelste piloten klaar voor de finales.
De volgende klasses komen in aktie:

Regionaal A (wagens tot 1600cc)

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

De Promo klasse.

Gastklasse: 2cv

 

In de Promo klasse C maakt Rudy Loodts in zijn snelle Opel Corsa de dienst uit. Tot nu toe heeft hij alle wedstrijden op zijn naam kunnen schrijven. De meute mede piloten rukt op en ze zullen hun beste beentjes voorzetten om de hegemonie van Rudy Loodts te stoppen.

In de klasse A wist plaatselijke favoriet Ben Lenaerts wat punten weg te snoepen van leider in het klassement Didier Dexters  Ook in deze klasse verwachten we veel strijdt om de waardevolle kampioenschaps punten en overwinning op het korte Glosso circuit.

In de klasse B komt Andy Leijsen na zijn overwinning op de Duivelsberg steeds dichter bij de top van het klassement. In deze klasse zijn er legio kandidaten voor de overwinning en op het Glosso circuit kan vanalles mis of juist goed gaan. Spektakel verzekerd !!

 

Het circuit is volledig overzichtelijk voor het publiek, ze kunnen de wagens van start tot finish volgen.

 

U kunt genieten van een volle dag autosport voor de zeer plezierige inkomprijs van 10 euro voor Kinderen van 12 tot 14 jaar 5 €.. Kinderen jonger dan 12 en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.
De inkom voor Zaterdag (vrije training) is gratis.

 

Als gast klasse rijden de 2cv’s ook dit keer weer mee. Een low budget klasse waar plezier en betaalbaar racen hoog in de ranglijst staat. Alle wagens gaan tegelijk de baan op, spektakel verzekerd.

Volgende race in 2018 (ovb van wijzingingen):

22 September 2018 !                       training –  23 September 2018 !                      V.A.S wedstrijd

663O8558 663O8904

Datum wijziging: n.l. 02/09/2018 wordt verschoven naar 23/09/2018.

Reden van datumwijziging: 02/09/2018 is het W.RX in Lohéac (Frankrijk)

Veel van onze vrijwillige medewerkers hebben deze wedstrijd aangestipt

in hun kalender om deze wedstrijd bij te wonen.

 

Hopende op een gunstig gevolg, groeten wij U met de meeste,

Sportiviteit.

 

R.T. GLOSSO

de voorzitter

 

Staf Meulemans

Next race
laatste foto’s
Sponsoren/Partners
NB In verband met het reserveren/bestellen van eten en drank verzoeken wij pers zich minimaal 1 week van tevoren via mail aan te melden op pers@glossocircuit.be
Powered by
Archives